Vad händer i stan? Info om vinprovningar och andra events.

Diskussion i 'Vin' startad av admin99, 25 september 2007.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
  1. admin99

    admin99 Administratör

    april

    17: + Provning för journalister på Kungsholms Strand 135B, 9tr, Stockholm. O.s.a. till elias.kampe@oenoforos.se. Arrangör: Oenoforos AB, www.oenoforos.se

    + Champagne. Vinskribenten och vinboksförfattaren Jerker Arrhenius lär dig allt om denna bubblande dryck. Provning av tre champagner i olika stilar. Biljettpris: 400 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    18: + Whiskyvandring. Följ med på en vandring genom museet med betoning på whiskytillverkning och prova fyra sorters whisky under ledning av Leena Jansson, sommelier. Biljettpris: 375 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    19–23: + Amerikansk ölvecka
    Vid finalen på torsdagen öppnas specialare från de tre högst rankade bryggerierna i världen. Plats: Bishop Arms, Sundbyberg.
    Arrangör: Brill & Co, www.brill.se

    20: + Provning och lunch med Alex Sokol
    Sokol Blosser från Dundee Hills i Oregon gästar Bergamott. Endast inbjudna, anmälan krävs.
    Arrangör: Klunk, www.klunk.se

    + Champagnedagen 2009, Grand Hotel, Stockholm. Arrangör: Gunilla Colliander.

    21: + Vinordic Wine Challenge 2009
    Prisutdelning i tävlingen om Sveriges mest prisvärda viner 2009 på Light Factory på Nordic Light Hotel i Stockholm. Inbjudan krävs.
    Arrangör: Vinordic, www.vinordic.se

    + Journalistprovning med Ronald Janssen på Lapostolle
    Fokus på Clos Apalta. Vid frågor kontakta elias.kampe@oenoforos.se. Mer info kommer.
    Arrangör: Oenoforos, www.oenoforos.se

    + Tyskland - ett vinland i förändring. Ändrade vinlagar, nya distrikt och därtill går det gamla vitvinslandet och tar hem priser för sina röda viner i stenhård internationell konkurrens. Vi blandar vitt och rött när vi provar fyra viner i modern tysk stil samt gör en rundvandring i museet under ledning av Mats Jonson, sommelier. Biljettpris: 400 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    + Gästspel med Barone Ricasoli – Presslunch
    Presslunch med Barone Francesco Ricasoli och köksmästare Franco Sangiacomo från Ricasolis Osteria del Castello. OSA senast 17 april till catharina@wineworld.se.
    Arrangör: Wineworld, www.wineworld.se

    + Champagnedagen 2009, 18:e våningen, Hotel Gothia Towers, Göteborg. Arrangör: Gunilla Colliander Communication.

    22–23: + Kurs Vinkypare på 2 dagar, i Malmö. Kursen vänder sig till all restaurangpersonal för att möta deras kunskapsbehov samt att bli bekväm i sin roll som säljare. Kursen kräver inga förkunskaper. Arrangör: Sommelierskolan Gustibus, www.gustibus.se

    22–24: + Gästspel av Barone Francesco Ricasoli och hans köksmästare Franco Sangiacomo från ”Osteria del Castello” på Restaurant Sturehof. Arrangör: WineWorld, www.wineworld.se

    22: + Champagne- och chokladprovning till förmån för diabetesforskning
    Rolf Lufts Stiftelse för Diabetesforskning och Vinkällaren Grappe arrangerar en smakupplevelseafton med världens främste sommelier Andreas Larsson och Carl Jan Granqvist som guider.
    Arrangör: Vinkällaren Grappe, www.grappe.se

    22–23: + Femmes et Vins du Monde Concours International™ – internationell vintävling endast för kvinnor i Monte Carlo, Monaco. www.femmesetvinsdumonde.com

    22: + Champagnedagen 2009, Elite Savoy Hotel, Malmö. Arrangör: Gunilla Colliander Communication.

    + Provning med Stéphane Follin Arbelet
    Stéphane Follin Arbelet, VD för Bouchard Père & Fils och William Fèvre, kommer till Sverige. Provning med utvalda godbitar från deras toppegendomar. Sandhamnsgatan 63A, Stockholm.
    Arrangör: Bibendum, www.bibendum.se

    23: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering juni 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 1.

    + Vitt vin från Spanien. Det senaste i vinspanien stavas vitt. Nu kommer det fler godbitar från områden som Galicien, Katalonien och Kastilien León. Vad passar bäst till detta om inte spanska tapas? Provning av fyra viner samt fyra små tapas tillsammans med Johan Franco Cereceda, vinjournalist. Biljettpris: 400 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    24: + Provning och lunch med Theresa Breuer. Arrangör: VinUnic, www.vinunic.se

    + Singelprovning. Söker du en vinintresserad partner? Nu är tillfället här. Maja Berthas, vinskribent, leder en provning av spännande drycker där du i samvaro med andra intresserade singlar blir guidad genom vinets fantastiska värld. Som en lärd man en gång sa: Alkohol är världens bästa sociala glidmedel! Provning av sex viner. Biljettpris: 400 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    25–26: + Lakritsfestival
    Passa på och lära dig mer om lakrits och salmiak, provsmaka och om du så önskar, köp med dig dina favoriter hem! 100 % ren lakrits från Italien, franska chokladtryfflar med lakrits, isländska lakritskulor med överdrag av choklad, "Djúpur", finsk mjuklakrits och salmiak från Finland m.m. I "Lakritsterian" kan du avnjuta wienerbröd med lakrits, lakritspannacotta och andra godsaker!
    Arrangör: Lakritsbutiken.se och Fingertips, www.lakritsfestivalen.se

    26–27: + Weinbörse, Rheingoldhalle, Mainz, Tyskland. www.vdp.de

    26: + Årets Bartender 2009 på Grand Hôtels Vinterträdgård, Stockholm.

    27: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering juni 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 2.

    + Argentinsk vindag för bransch och konsumenter på Hotel Hilton, Stockholm. Arrangör: Nordic Wine Institute och Argentinas ambassad. www.nordicwine.se

    28: + Chablis. Therese Tallgran, sommelier, tar oss med på en tur till Chablis och berättar om området med sitt svala klimat och kalkhaltiga lerjord och leder en provning av tre viner gjorda på den gröna druvan chardonnay. En rundtur i vinavdelningen ingår. Biljettpris: 375 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    29: + Kursstart Professional Certificate in Spirits i Malmö, en 3-dagars spritkurs fördelade på tre veckor. Efter godkänd examen erhåller man det internationellt erkända "WSET Professional Certificate in Spirits". Arrangör: Sommelierskolan Gustibus, www.gustibus.se


    maj

    4: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering juni 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 3.

    + Piemonte på Berns i Stockholm
    En presentation av viner från Piemonte med tonvikt på Moscato d'Asti. Ett tjugotal utställare presenterar sina viner. Ett seminarium tillägnat Moscato d'Asti arrangeras under eftermiddagen.
    Arrangör: Italienska Utrikeshandelsinstitutet, www.italtrade.com

    5–27: + Sparrisfestival
    För tionde året i rad lite varstans i landet.
    www.sparrisfestivalen.nu

    5–7: + FENAVIN 2009, Ciudad Real, Spanien. Mer info: katarina@fenavin.com, www.fenavin.com

    5: + Vin till sommarmaten. Svala viner och fräsch mat hör sommaren till! Men vad dricker man egentligen till sommarsalladen? Och vilket vin passar till den varmrökta laxen? Carolina Soudah, sommelier och matskribent, berättar om de bästa sommarvinerna och bjuder smakprover till. Provning av tre viner. Biljettpris: 375 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    6: + The Berlin Tasting Stockholm 2009 på Grand Hôtel. Provningen leds av Eduardo Chadwick, ägare av Viña Errázuriz. Endast för inbjudna. Arrangör: Viña Errázuriz och Philipson Söderberg, www.theberlintasting.com www.philipsonsoderberg.se

    7: + Kursstart Sommelierutbildningen Steg II, Praktiskt sommelierhantverk. www.restaurangakademien.se

    11: + Sörmland på en dag
    Att förstå det närproducerade är ett av målen på resan. Producentresa till Warbro Kvarn, Fors säteri, Äleby Gård, Jürss Mejeri, Blaxta Vin, Tärnö Bryggeri och mycket mer.
    Arrangör: Restaurangakademien, www.restaurangakademien.se

    12–14: + London International WineFair, ExCel, London, England. www.londonwinefair.com

    12: + Mousserande från tre länder. Spaniens cava, Italiens talento och Frankrikes champagne, alla är de klassiska mousserande viner tillverkade med samma traditionella metod. Men vad skiljer dem egentligen åt och vad har de gemensamt? Vi provar ett av vardera vinet och jämför smak, stil, kvalitet och pris samt går en rundtur i museet under ledning av Mats Jonsson. Biljettpris: 400 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    + Högre utbildning – Starkvin
    Teori blandas med provning, med tyngdpunkt på provning. Fördjupning och genomgång av världens viktigaste starkvinsområden, tillverkningsmetoder, regioner. Det blir jämförande provningar för att studera olika stilar, karaktärer, varianter, ursprung och druvor. Sista anmälningsdag 5 maj.
    Kursledare:Jan Rosborn www.restaurangakademien.se

    13: + Grosser Ring Mosel
    Riesling-provning på Tysk-Svenska Handelskammaren, Stockholm. Dag: bransch, kväll: konsumenter.
    Arrangör: Grosser Ring VDP, Info: Nordic Wine Institute, www.nordicwine.se www.grosserring.de

    14: + Rioja Sommelier Award 2009
    Sveriges enda tävling för sommelier-studerande. Det vinnande laget åker till Rioja i september.
    Arrangör: DOCa Rioja och Hero Kommunikation, www.rioja.nu

    15: + Provning för journalister på Kungsholms Strand 135B, 9tr, Stockholm. O.s.a. till elias.kampe@oenoforos.se. Arrangör: Oenoforos AB, www.oenoforos.se

    17–20: + Interfood, EkoNord och Wine & Spirits, Svernska Mässan Göteborg. www.interfood.se

    18: + Provning med Silvia Altare
    Journalistprovning. Vid frågor kontakta elias.kampe@oenoforos.se. Mer info kommer.
    Arrangör: Oenoforos, www.oenoforos.se

    18–19: + Bartender - 2-dagarskurs på Restaurangakademien. www.restaurangakademien.se

    20: + Interfood och Wine & Spirits, Göteborg. www.interfood.se

    22–23: + Mikkeller Beer Makers Dinner på Gastro, Helsingborg i samarbete med Brill & Co. Arrangörer: Brill & Co och Gastro, www.brill.se www.gastro.nu

    26: + Vin, BBQ & grillat. Grillning och BBQ är vitt skilda saker, vi reder ut begreppen och vänder upp och ner på din föreställning om vad som kan grillas. Dessutom tips på kryddblandningar, marinader, glaze samt inte minst vilket vin som passar till vad. Jonas Borssén, kock och vinexpert. Provning av tre viner och smakprover. Biljettpris: 400 kr. Arrangör: Vin & Sprithistoriska Museet, www.vinosprithistoriska.se

    27: + Ekologiskt
    Kurs som vänder sig till dig som vill arbeta med närodlat och ekologiskt men inte vet i vilken ände du ska börja.
    Arrangör: Restaurangakademien, www.restaurangakademien.se

    + Riesling & Co
    Presskonferens för vinjournalister börjar klockan 11.30, mässan öpnnar kl 12.00. Operaterassen, Stockholm.
    Arrangör: Tyska Vininstitutet, www.tyskaviner.nu

    28: + Provning och lunch för journalister med Christophe Renard, Domaine Ott. Arrangör: VinUnic, www.vinunic.se


    juni

    4: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering augusti 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 1.

    7–8: + Tea & Coffee World Cup, Sevilla, Spanien. www.tcworldcup.net/seville

    8: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering augusti 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 2.

    15: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering augusti 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 3.

    21–25: + Vinexpo, Bordeaux, Frankrike. www.vinexpo.com


    juli

    3: + Provning för journalister på Kungsholms Strand 135B, 9tr, Stockholm. O.s.a. till elias.kampe@oenoforos.se. Arrangör: Oenoforos AB, www.oenoforos.se

    9: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering september 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 1.

    13: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering september 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 2.

    20: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering september 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 3.

    30–2/8: + Stellenbosch Wine Festival
    Paul Roos Centre, Stellenbosch, Sydafrika.


    augusti

    13: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering oktober 2009 (fasta sortimentet). Tillfälle 1.

    17: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering oktober 2009 (fasta sortimentet). Tillfälle 2.

    18: + Kursstart Restaurangakademiens sommelierutbildning steg I. www.restaurangakademien.se

    19: + Kursstart Restaurangakademiens sommelierutbildning steg III, www.restaurangakademien.se

    24: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering oktober 2009 (fasta sortimentet). Tillfälle 3.


    september

    6: + Intagningsprov till Svenska Sommelierföreningen, www.sommelierforeningen.se

    10: + Fine Wine Tasting på Kungliga Borgen, Djurgården, Stockholm. www.finewine.nu

    + Wine Group of Chile producerar organiska viner, Chilcas. Provning och lunch för journalisterna med Rafael Tirado. Arrangör: The WineAgency, www.thewineagency.se

    16–17: + RestaurangExpo med Wine Sthlm, Kistamässan, Kista
    MÄSSAN ÄR INSTÄLLD! Mässan som skapar meningsfulla möten med både livsmedelsindustrin och regionala livsmedelsproducenter.
    Arrangör: Kistamässan, www.kistamassan.com

    16: + Kursstart Restaurangakademiens sommelierutbildning steg I. www.restaurangakademien.se

    17: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering november 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 1.

    19: + Italiensk vindag för konsumenter på Grand Hôtel, Stockholm. Arrangör: Nordic Wine Institute, www.nordicwine.se

    21: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering november 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 2.

    24–27: + Bok och Bibliotek 2009, Svenska Mässan, Göteborg. www.swefair.se

    25–26: + Malmö Bageri & Konditorimässa
    En mötesplats för bageri, konditori, café, choklad, gastronomi och restaurang.
    Arrangör: Malmö Konditoriförening

    28: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering november 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 3.

    28–29: + Spansk vindag i Stockholm, vilken av dagarna är ännu inte klar. Arrangör: Spanska ambassadens handelsavdelning

    30–1/10: + Spansk vindag i Göteborg, vilken av dagarna är ännu inte klart. Arrangör: Spanska ambassadens handelsavdelning


    oktober

    12: + Chilensk Vindag
    Chilensk Vindag för bransch, Stockholm Arrangör: Chilenska Ambassadens Handelsavdelning

    13–14: + Wines of South Africa – Mega Tasting 2009 i London, Storbritannien. Mega Tasting 2009

    15: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering december 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 1.

    19: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering december 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 2.

    21: + Den årliga tävlingen i spansk vinkunskap. Arrangör: Spanska ambassadens handelsavdelning

    26: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering december 2009 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 3.

    26–27: + Elmia Närproducerat
    Kunskapsmässa och mötesplats för små och medelstora livsmedelsproducenter samt landsbygdsföretag inriktade på turism där kopplingen till närproducerad mat är stark. Ett stort antal parallella seminarier och workshops är basen.
    Arrangör: Elmia Närproducerat, www.elmia.se/narproducerat


    november

    2: + Restauranggalan 2009. Arrangör: Restauranger & Storkök.

    6–8: + Det Goda Köket, Nordens största publika mässa för mat, dryck och köksutrustning på Stockholmsmässan, Älvsjö. www.stockholmsmassan.se www.detgodakoket.se

    15: + Cava & sherrymässa i Stockholm, preliminärt datum. Arrangör: Spanska ambassadens handelsavdelning

    18: + Cava & sherrymässa i Stockholm, preliminärt datum. Arrangör: Spanska ambassadens handelsavdelning

    24: + Italiensk vindag för bransch på Grand Hôtel, Stockholm. Arrangör: Nordic Wine Institute, www.nordicwine.se


    december

    10: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering februari 2010 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 1.

    14: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering februari 2010 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 2.

    21: + Journalistprovning på Systembolaget för lansering februari 2010 (tillfälliga sortimentet). Tillfälle 3.


    januari 2010

    11: + Kursstart Restaurangakademiens sommelierutbildning steg II. www.restaurangakademien.se

    12: + Kursstart Restaurangakademiens sommelierutbildning steg I. www.restaurangakademien.se


    februari

    10: + Kursstart Restaurangakademiens sommelierutbildning steg I. www.restaurangakademien.se

    22–24: + Vinisud 2010, Frankrike. www.vinisud.org


    mars

    22–26: + Alimentaria es el Salón Internacional de la Alimentación y Bebidas, Barcelona, Spanien. www.alimentaria-bcn.com


    april

    21–24: + Vinordic, Stockholmsmässan, Stockholm. www.stofair.se www.vinordic.se


    september

    28–30: + Cape Wine 2010
    Over 300 wineries exhibiting over 4000 wines at Convention Center Cape Town, South Africa.
    Arrangör: WOSA – Wines of South Africa, www.capewine2010.co.za

    Informationen hämtad från WOWnews, vi rekommenderar alla att prenumerera på deras nyhetsbrev för aktuell branchinfo! http://www.wownews.se
     
  2. admin99

    admin99 Administratör

    SV: Vad händer i stan? Info om vinprovningar och andra events.

    Uppdaterat. Tro det eller ej...
     
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan