Val av viner till bröllopsmeny

Diskussion i 'Vin' startad av Elvis, 6 april 2009.

  1. Elvis

    Elvis Medlem

    Det är bara några veckor kvar nu och i helgen ska jag till Fjällbacka för provätning av menyn och val av viner. Kanske några i forumet kan komma med råd? Preliminärt ser bröllopsmenyn ut så här:

    Halstrade pilgrimsmusslor med parmaskinka och citronsorbet

    Halstrad Hälleflundra serverad med en potatis-& jordärtkockspuré. Till detta ett fräs på Vongolemusslor o primörer samt ett tryffeldoftande blåmusselskum.

    Creme Brulé serverad med en smultronfylld munk


    Förrätten låter kanske helt galen men jag åt den i somras och den var riktigt god. Vilka viner tror ni skulle passa till förrätt, varmrätt respektive efterrätt? (Vi kommer att ha druckit champagne och ätit snittar innan.)
     
  2. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Champagne genomgående! (ja inte till desserten förstås)
     
  3. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Jag vet... Men det spräcker svärfars budget. ;)
     
  4. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Då får du avslöja budgeten.
    Hur många gäster? Åldersfördelning?
     
  5. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    84 gäster. Ungefär 80 % är runt 30, resten är runt 60.

    Vi har ingen fast budget men viner för runt 100-150 kr/flaska kan nog svärfar gå med på. :)

    (Och om jag vinner någon stor pokerturnering online nu i påsk så blir det genomgående Krug till middagen. ;))
     
  6. CH

    CH Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Blev detta bröllopsmenyn eller ändrade ni på något efter helgen?
    Kommit något närmare vilka viner du tänka köra med?
     
  7. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Ja, det här blir bröllopsmenyn.

    Det lutar åt en tysk riesling till förrätten, en Chablis till huvudrätten och en Moscato d'Asti (Vajra) till efterrätten. Sedan ville svärmor ha ett rött alternativ till huvudrätten också, och det blir nog en bourgogne. Vi kommer att få exakta förslag idag.
     
  8. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Annars lät ju chablis gott till förätten. Och en lätt ekad chenin bl. till varmrätt. Bourgogne som rött till varm låter fint.
     
  9. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Tror du inte att sorbeten ställer till lite problem med Chablis?
    Behövs nästan en lätt sötma från vinet för att klara det...
     
  10. anders

    anders Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Här är det glada amatörer som härjar. Det enda rätta är gravöl. Genom hela menyn. ;)
     
  11. hampus86

    hampus86 Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Arboga 10,2!
     
  12. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Jo, du har nog rätt. Beror ju på hur sorbeten är. Riesling med lite sötma då...
     
  13. R.P

    R.P Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    En Albarino till huvudrätten skulle inte heller vara fel. Riesling till förrätten tycker jag verkar bra. F ö såg menyn väldigt god ut.
     
  14. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Val av viner till bröllopsmeny

    Förrätt och huvudrätt har vi provätit, så jag känner mig trygg. Jag återkommer med ett utlåtande när jag är tillbaka från bröllopsresan.
     

Dela sidan