Vid vilken temperatur (kyla) tar vinet skada?

Diskussion i 'Vin' startad av maxistockholm2, 19 februari 2011.

  1. Var och hämtade ett paket med viner (champagne) igår och fick tyvärr upptäcka att lagerhallen som paketet stod i höll en temperatur runt uppskattningsvis 0-2 grader.

    Enklaste sättet att ta reda på om vinerna tagit skada är såklart att prova en flaska, men jag vill ändå fråga er andra här: Kan / bör vinerna ha skadats av att kylas ner till nära nollgradigt under ett par dygn?

    Hursomhelst: Känns som att man får tänka sig för innan man beställer hem viner när det är så här kallt ute!
     
  2. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Vid vilken temperatur (kyla) tar vinet skada?

    Tror inte att det är någon fara. Om du ser läckage eller liknande så har vinet säkert varit fryst men annars så tror jag det är ok.
    Värme är värre när det gäller att förstöra vinet.

    Sedan unviker jag också transport när det är under noll grader. Sommaren är ju inte heller bra så det går i princip att köpa vin på vår samt höst :)
     
  3. SV: Vid vilken temperatur (kyla) tar vinet skada?

    Tack!

    / Max
     

Dela sidan