Vilket vin?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av ae, 4 juni 2010.

  1. ae

    ae Medlem

    Skulle behöva lite hjälp:

    Mat: Pannstekt entrecote m sallad m vildsparris, bondbönor och lite spetskål. tror det blir en vinegrette m lite ramslök i också.

    Vin: ?

    Ids icke gå till bolis så det får bli ngt som finns hemma. Vad tror ni. Barbera?
     
  2. Mmm

    Mmm Medlem

    SV: Vilket vin?

    Låter väldig vinvänligt. Jag hade nog lutat åt Chianti - kraft att klara köttet och syra till grönsakerna.

    Vad är vildsparris?
     
  3. ae

    ae Medlem

    SV: Vilket vin?

    Vildsparris ser ut som en sparrisknopp på ett tjockt grässtrå. har aldrig sett eller ätit det tidigare. fanns på nk och kunde inte motstå frestelsen.

    har tyvärr ingen chianti hemma. en av många luckor i vinkällaren...
     
  4. Mmm

    Mmm Medlem

    SV: Vilket vin?

    Det lär funka utmärkt med Barbera om den inte är av den allra lättaste typen. Det finns ju ett brett spektrum där. Australiensisk shiraz och övergödd Ch9 är väl det enda jag hade direkt undvikt. Côte-Rôtie?
     
  5. ae

    ae Medlem

    SV: Vilket vin?

    Den barbera som ligger sämst till är en muskel-dito från La Spinetta. Brukar spela mer på kraft än finess, så borde funka.

    Tack för hjälpen!

    Ska se om jag kan ladda upp en bild på vildsparrisen.
     

Dela sidan