Anders Landström
Medlem
Var på kurs på Stefan Erikssons Matstudio igår och fick lära mig lite mer om vilt samt äta en hel del gott (dagen avslutades på Djuret så idag har man lite köttkoma )
Som sig bör började vi med att finstycka köttet. Dovhjort och vildand var några av de som vi provade på. Är ingen van styckare direkt men med Stefans hjälp så blev det ganska enkelt. Helt klart ett viktigt moment då förståelsen för köttet blir så mycket större.
Dovhjort
Bröst och lår av vildand
Skrov av vildand, för senare bruk till buljong
Resten av dagen användes till att steka kött, göra fonder , såser och andra tillbehör. Vi avnjöt även det vi tillagat och avslutade dagen med att göra lite korv samt allmän knivkunskap. För de av er som inte är utbildade kockar utan fuskar lite i köket då och då så är en sådanhär kurs verkligen bra. Speciellt med en sådan lärare som Stefan Eriksson
Min favorit, renkalvsinnanlår som bara rullades på hällen och toppades med pepparrot och olivolja. Ferran Adrià blev bjuden på denna rätt i somras och gillade den starkt, kan väl bara hålla med
Lite av det vi åt samt tillagade,
Vi avslutade med att göra korv. Vi fick krydda lite som vi ville och vi valde att göra en korv på vildsvinsfärs med rostad vitlök, salvia, fänkål samt lite calvados.
Som sagt en väldigt trevlig dag och kurs. Tack till Stefan
Som sig bör började vi med att finstycka köttet. Dovhjort och vildand var några av de som vi provade på. Är ingen van styckare direkt men med Stefans hjälp så blev det ganska enkelt. Helt klart ett viktigt moment då förståelsen för köttet blir så mycket större.
Dovhjort
Bröst och lår av vildand
Skrov av vildand, för senare bruk till buljong
Resten av dagen användes till att steka kött, göra fonder , såser och andra tillbehör. Vi avnjöt även det vi tillagat och avslutade dagen med att göra lite korv samt allmän knivkunskap. För de av er som inte är utbildade kockar utan fuskar lite i köket då och då så är en sådanhär kurs verkligen bra. Speciellt med en sådan lärare som Stefan Eriksson
Min favorit, renkalvsinnanlår som bara rullades på hällen och toppades med pepparrot och olivolja. Ferran Adrià blev bjuden på denna rätt i somras och gillade den starkt, kan väl bara hålla med
Lite av det vi åt samt tillagade,
- Älg,steksky, tryffel&äggcreme med bakad selleri.
- Rådjurstartar
- Rådjur med Karljohanssvamp och betor
- Hjortstek , enbär och rostad lök
- Timjamstekt vildand med pumpacreme och hallonvinägersky
- Tryckkokta läggar från hjort och älg
Vi avslutade med att göra korv. Vi fick krydda lite som vi ville och vi valde att göra en korv på vildsvinsfärs med rostad vitlök, salvia, fänkål samt lite calvados.
Som sagt en väldigt trevlig dag och kurs. Tack till Stefan