Vin lagrat på whiskyfat

Diskussion i 'Vin' startad av Mattias S, 23 juni 2014.

  1. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    En finsk vän på besök i Yokohama har under sina två veckor här, som av en händelse igen, kvälls-smuttat i sig en flaska Glenmorangie med finish på Sauternesfat. Samma lika, men tillkommen några år senare. Han tyckte också att den var "otypisk" för att vara whiskey, men god som en kyss.
    Fö kan man väl argumentera för att alla de whiskeys som legat på gamla sherryfat också legat på vinfat? :cool:
    Jag är personligen mer en förespråkare av Caol Isla, men ständigt nyfiken. Ssk på vad whiskeymästaren Nishikawa föreslår som RIKTIGT bra...
    Nästa gång du har vägarna förbi till Tokyo, så kan vi ju alltid sammanstråla på Milestone Bar i jakten på tillfredsställda sensoriska Whiskeynerver.
     
  2. thunberg

    thunberg Medlem Deluxe

    Absolut, om det legat på sherryfat så är det ju vinfatslagrat, inget att säga emot. Caol Ila är bra men står sig i mitt tycke lätt mot japanska storheter som Hakushu, Nikka och Yamasaki. Eller en gammal hederlig Mortlach. Om jag mot all förmodan har "vägarna förbi" Tokyo kommer jag garanterat meddela dig :)
     
  3. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Det ser jag mycket fram mot!
     
    thunberg gillar detta.

Dela sidan