Vininferno, planeringstråden.

Diskussion i 'Övrigt' startad av Jimmy Forsman, 2 september 2008.

  1. vintomas

    vintomas Bloggare

    SV: Sv: Vininferno, planeringstråden.

    Absolut! Även vanlig enkel "formfranske-brioche" - som finns i varenda snabbköp i bl.a. Frankrike och Belgien men som jag aldrig hittat i Sverige - är utmärkt när man kör den i en vanlig brödrost. Den lite sötare smaken och mjukare texturen hos brioche passar utmärkt som tillbehör till foie gras.
     
  2. BraVin

    BraVin Leverantör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    håller med alla föregående talare om brioche!

    Tomas, faktum är att min flickvän (fransyska) nyligen lyckades hitta just sådan brioche på Vete-Katten, när hon var på jakt efter brioche till foie gras.
     
  3. vintomas

    vintomas Bloggare

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Ska jag komma ihåg!
     
  4. CH

    CH Medlem

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Måste tyvärr lämna återbud :'(
    Lär ångra det när det börjar dimpa ner sms med vad ni provar.
     
  5. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Då är vi följande gäng. 8 är ett bra antal då vi får en trevlig mängd per flaska.

    johan1279
    Kostjan
    Segolas
    vintomas
    Anders Landström
    bravin
    jos
    Gustav

    Ser fram emot provningen.
     
  6. Jos

    Jos Medlem

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Samma här! Men om någon nu tar med sig ankleverterrine, brioche etc, är det inte mer än fair att vi andra också tar med något? Lyxknytis? :p
     
  7. Keen

    Keen slan

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Och jag ska på överraskningsfest på nån boulebana på söder. Beslutet känns mer och mer tveksamt! :'(
     
  8. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Lyxknytis är grymt
    Jag tar med mej lite Serranoskinka
     
  9. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Tar då nog med mig ost alternativt löjrom?

    Bravin håller ju med lokal så det får vi tacka för.

    Tror det kommer vara fler överraskningar på infernot. Själv tar jag nog med mig en xxx , en yyy, en chansning som jag öppnar bara för skojs skulls och en bonusflaska. Alternativt istället för xxx och yyy blir det en magnum zzz.
     
  10. BraVin

    BraVin Leverantör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    haha, låter bra.

    BraVin står för välkomstdrink också eftersom ni orkar ta er till Gamla stan!
     
  11. Keen

    Keen slan

    SV: Vininferno, planeringstråden.


    Hmm, ni börjar ju 18 och jag ska vara på söder 19:45
     
  12. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Ändrat mig. Tar med en efterrätt istället. Vi måste ju ha något sött också, vi är ju inte hundar :)
     
  13. CH

    CH Medlem

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Men vad fan.......
    Ångrar det redan. Tror jag avvaktar ett dygn till med att avboka boendet
    Kan hända att man trollar fram en lösning i ren desperation.
     
  14. Jos

    Jos Medlem

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Kan vi inte börja tidigare än 18?
     
  15. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Jag kan inte före 18 men om ni vill starta innan är det ok (hoppas att jag får prova nått iallafall :p )
     
  16. vintomas

    vintomas Bloggare

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Då siktar jag på att ta med lite skaldjurspaté (eller möjligen laxpaté om det anmäls skaldjursallergi i deltagarskaran eller jag inte hittar någon sådan). Det brukar alltid dyka upp ett antal champagner, så då kan säkert något i den här stilen passa till någon omgång.
     
  17. Segol

    Segol Medlem

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Jag ska ändå till Gamla Amsterdam innan helgen så jag kan köpa med lite ost därifrån
     
  18. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Sött skulle vara bra att avsluta med tycker jag, bra idé :)

    och....för alla oss som älskar bra anklever!
    Sohär såg de Två härligt färska Foie Gras utav goutte D'or-klass ut igår då de var redo att plockas!
    [​IMG]

    Den har nu stått under press ett dygn och är nu redo att mogna tills på lördag!
    [​IMG]
    Jag har försökt hålla terrinen så neutral som möjligt så att den ska funka med vinerna så bra som möjligt. För den nyfikne så körde jag en marinad där spriten var 50/50 Sauternes/Calvados, för jag tycker det ger en bra rundhet och lyfter det hela, Jag tycker den kändes bra ska bli kul o se va ni tycker om den på Lördag!
    Mätte förresten upp den idag, och vi kommer få drygt 100g-var vilket jag tycker känns helt ok.
    :D
     
  19. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Ser riktigt smarrigt ut johan, önskar ja kunde vart där...
     
  20. CH

    CH Medlem

    SV: Vininferno, planeringstråden.

    Ok, bilderna avgjorde.
    Om det fortfarande finns plats för mig så vill jag gärna vara med.
     

Dela sidan