Vinquizz

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 19 juni 2008.

  1. Hagbard C.

    Hagbard C. Medlem

    Helt korrekt! Hade nästan trott att frågan skulle vara för svår utan ledtrådar...
    Bollen över till dig!
     
  2. moos

    moos Medlem

    Halva grejen med frågeleken är att lära sig nått nytt! Så nej min vän, det var inte fusk utan hårt arbete som lönade sig :)
     
    Anders Landström gillar detta.
  3. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Hinner inte få ihop en värdig vinfråga ikväll, så vill någon ta över? Gjört!
     
  4. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Min musa påstår att jag är både kallad och utvald.
    Le Pin (ej ultranationalisten) beslutade sig att ej releasa 2013 som Le Pin. Detta pga för låg kvalitet pga ett rejält dåligt år i Bordeaux, ssk för Le Pin. Det ryktas också om att vi snart får se ett 2:a vin från också denna sägenomspunna vingård.
    Pin från La Spinetta är ett annat vin som fick lite av kultstatus tack vare en känd kritikers väldigt höga betyg på deras 2000 och 2001.
    Enkelt surfbar fråga A)
    Hur har dessa Pin fått sina namn?
    Lite knepigare fråga B)
    Vad heter detta vin och varför? (Obs att etiketten är beskuren i överkant.)
    image.jpg
     
    Last edited: 15 februari 2014
  5. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Trädet på gården, en viktig morfar.
    Pinhead.

    Ny fråga:
    Vilket sorts Bacon är detta som ätes rått utan risk för trikiner och till vilken dryck passar det bäst? (Dvs drycken i bakgrunden, dvs vad är det?)
    Ett rätt svar räcker!
    image.jpg
     
  6. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Ledtrådar om baconet:
    Blir också mckt gott i stekt skick. I rått skick är det nästan knisprigt.
     
  7. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Crabsticks och sake!
     
  8. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Nej. Inte och inte.
    Baconet simmar runt i havet med sin levande form.
     
  9. Silex

    Silex Medlem

    Eftersom det inte är saké måste det vara Shouchu, då du nämnde det som en favorit i beskrivningen av dig själv. Kanske är det val-bacon?
     
    Skumpagne gillar detta.
  10. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Helt rätt :)
    Just denna Shouchu är en SATSUMA-IMO-SHOUCHU, dvs gjord på sötpotatis. Den heter YAMA-NEKO (bergs-katt).
    Bollen över till Silex!
     
  11. Silex

    Silex Medlem

    Svårt att hitta på frågor som inte Google ger ett snabbt svar på....
    Vilken dryck avses:
    Sprit smaksätts med örter och barken från en sydamerikanskt träd och blandas sedan med moget vin från ett klassiskt distrikt.
     
  12. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Barolo (vinet), Chinato (calissaja),Vermouth (slutprodukt)?
     
  13. Silex

    Silex Medlem

    Jomenvisst, Barolo Chinato var precis det jag eftersökte. Din tur @Matlen!
     
  14. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Får passa på att tacka @vininfo.nu som jag bollade frågan med över en kopp Java. Ny fråga kommer inom kort!
     
  15. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Arkitektritat alpvin med aluminiuminfluenser...

    Jag söker ett namn på ett vin tillika egendom?
     
  16. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ledtråd: Frankrike...
     
  17. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Baux=bauxit=aluminium
     
  18. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  19. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ledtråd 3: Producenten var arkitekt innan han grundade denna vingård...
     
  20. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Nä, det var helsike vad dåligt det var med gissningar...

    Sista ledtråden: Vin de Pays...Provence
     

Dela sidan