finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

 • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av m_trobeck

 1. m_trobeck

  Låt oss dela en pava, Maj 2022, 50068 Bartinney Elevage 2014

  Drack den under två dagar. Första kvällen med endast lite ost, dag två till grillad entrecote, fläskkarré, sparris, paprika och majskolv. Utöver det lite ugnsbakad aubergine med mängder av vitlök. Dag 1. Direkt från källaren. Ca 15 grader vid servering. Dag 2 rumstemperatur en tidig kväll i maj...
 2. m_trobeck

  Kommentarer till krönikor [i olika medier]

  Jag säljer en tavla från en konstnär som bodde 6 mil söder om Picassos ateljé. Han köpte samma färg som Picasso. Picassos tavlor är några av de förnämaste och dyraste. Toppnotering 1,5 miljarder. Motiven är desamma, färgerna desamma och produktionssättet är detsamma.
 3. m_trobeck

  De senaste vininköpen, diskussioner och tips

  Lådorna kommer levereras nästa gång vi träffas (vi bor i olika delar av landet). Då blir det en mer utförlig inventering om vad de innehåller. Givetvis smaknoter när vinerna öppnas (vilka de nu är)
 4. m_trobeck

  De senaste vininköpen, diskussioner och tips

  Föräldrarna har varit ute och farit i Europa. De köpte med sig några flaskor från besökta producenter. Det kan bli vad som helst. Högt och lågt. Chablis. Champagne. Mosel. Det blir intressant.
 5. m_trobeck

  Restaurang Frantzén *** (Stockholm)

  Initial för 3500 är väl ca 500kr påslag mot auktion? Inte farligt.
 6. m_trobeck

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Lustigt hur olika man kan känna dofter. Jag brukar alltid få in gamla chianti i intervallet 9-12 cigg av 20 ;):cigarr:
 7. m_trobeck

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Ligger lite efter med anteckningar, men nu ska det bli lite förbättring: För någon vecka sedan anordnades en provning i Solstadens Munskänkarförening (Karlstad). Det var en så kallad FG-provning (står för Fucking Great) Denna gång var det en ren producentprovning med 6 olika viner från samma...
 8. m_trobeck

  Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

  https://www.catawiki.com/en/l/57643989-jacques-selosse-substance-blanc-de-blancs-brut-degorgee-2008-champagne-grand-cru-1-bottle-0-75l Någon som tror att det är en 2008 för att den är deggad då? €850 för en flaska substance??
 9. m_trobeck

  Tillfälligt sortiment 8 april 2022

  Va skönt. Var nere och inventerade källaren och såg att det var lite dåligt med Pet Nat på Gewürst från Australien. ;)
 10. m_trobeck

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Det var den enda flaskan. Har fått den av någon för länge sedan. Vet ej när eller varför. Låg i en lite bortglömd och blandad låda i källaren. Hade större förhoppningar när jag kollade ursprunget.
 11. m_trobeck

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Gitton Pére & Fils Pouilly-Fumé Péchignolles 2011 Doftar kokt burksparris, champinjoner som legat för länge i kylskåpet och avkok av palsternackor och potatisskal. Smakar typ likadant fast med unkna toner och lite disktrasa. Nä du. Det här var inte bra. Undrar om det var bra för 10 år sedan...
 12. m_trobeck

  Låt oss dela en pava Februari 2022 - Vinha Pan Luis Pato (95716)

  Så, dags att testa! Hade ingen som helst aning om vad jag kunde förvänta mig. Begränsad erfarenhet av röda viner från Portugal. Aldrig mig veterligen testat druvan och aldrig hört talas om producenten. Alltså ett helt öppet blint vin. Typ.
 13. m_trobeck

  Låt oss dela en pava Februari 2022 - Vinha Pan Luis Pato (95716)

  Jag tänkte gå loss på denna flaska ikväll. Hur bör jag tänka angående luftning. Något som kräver flera timmar eller går det bra att öppna flaskan en timme eller så före?
 14. m_trobeck

  Låt oss dela en pava Februari 2022 - Vinha Pan Luis Pato (95716)

  Beställd. Ska bli kul. Hoppas på bättre utfall än på mitt val :blyg:
 15. m_trobeck

  Låt oss dela en pava Januari 2022 - Tenute Bosco Piano del Daini Etna Rosso, 2018 ( 52992)

  Beställde den. Kul att testa! Lägger du upp den i en egen tråd @buteljen ?
Toppen