Fick hem en flaska från Berry Bros&Rudd idag, tänkte servera det till efterrätt på mitt 50-årskalas.
Det ska ju vara mycket socker i 50% eller mer men jag slås först av att det finns så mycket syra, det känns t.o.m friskt i smaken. Det finns både en doft och en smak som som jag inte kan sätta fingret på, inte honung inte äpple, kan det vara hjortron eller rentav grapefrukt?? Mint? Det är förbannat trevligt men jag är inte säker på att det passar till chokladmousse som jag tänkt servera, kanske skiter jag i det, det är en annorlunda smakupplevelse med ett jätteregister. Kanske är det ädelrötan jag känner, även om jag inte tycker smaken är likadan som i sauternes men likartad. Jag har läst att smaken från Eszencia kan vara så kraftig att den känns i munnen dagen efter dryckestillfället men det tror jag inte gäller detta vin, visar sej imorgon i så fall.
Det ska ju vara mycket socker i 50% eller mer men jag slås först av att det finns så mycket syra, det känns t.o.m friskt i smaken. Det finns både en doft och en smak som som jag inte kan sätta fingret på, inte honung inte äpple, kan det vara hjortron eller rentav grapefrukt?? Mint? Det är förbannat trevligt men jag är inte säker på att det passar till chokladmousse som jag tänkt servera, kanske skiter jag i det, det är en annorlunda smakupplevelse med ett jätteregister. Kanske är det ädelrötan jag känner, även om jag inte tycker smaken är likadan som i sauternes men likartad. Jag har läst att smaken från Eszencia kan vara så kraftig att den känns i munnen dagen efter dryckestillfället men det tror jag inte gäller detta vin, visar sej imorgon i så fall.