3 dagar i Bourgogne

Diskussion i 'Resor' startad av Jerobaum, 7 juli 2017.

 1. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

  Ska besöka Bourgogne för första gången 20-23/7. Har egen bil. Bokat boende i Beaune. Tanken är att göra Puligny-Montrachet, Chassange Montrachet and the likes. Det är de vita vinerna vi är intresserade av framförallt! :)

  Har ni några rekommendationer på restauranger, producenter, butiker etc att besöka?
   
  Daniel A gillar detta.
 2. Silenos

  Silenos Medlem

  Burgund är ju ganska hett, vilket lett till att det är mycket folk på besök, och att komma in hos de kända namnen kan nog bli svårt utan rekommendation från importör eller motsvarande. Även för icke-kult producenter är det klokt att förboka besöken. De mindre har normalt sett ingen infrastruktur för att ta emot turister direkt från gatan (och risken är att de som har är sunk).

  Hade jag siktet inställt på vitvin så hade jag ringt eller mejlat Bernard Moreau i Chassagne och Boisson-Vadot i Meursault. De gör båda två ganska strama saker. Jean Marc Vincent i Santenay gör också riktigt goda viner (och kanske är det lättare att få till något pga. mindre illuster appellation). Buisson-Charles i Meursault kan också vara ett namn att prova, bra rykte, fetare stil.
   
  Pontus och Daniel A gillar detta.
 3. Johan Blom

  Johan Blom Hobbysamlare och allsörplare

  Jag startade en tråd med samma syfte här för ett par veckor sen. Daniel Rions butik/gård är fri att svänga in på och både handla och kika runt, utan bokning. Vi kommer mitt i Grand Cru rutten på hotellet Gites Chateau Comblanchien.
  Vi har ännu inte bokat några besök dock...
  Svänger också förbi Champagne och Epernay.
   

Dela sidan