5 okt. - Piemonte runt med Luigi Voghera & Luciano Sandrone

Diskussion i 'Aktiviteter, provningar och vintjänster' startad av Göteborgs Vinkällare, 22 augusti 2017.

 1. [​IMG]Piemonte runt med Luigi Voghera & Luciano Sandrone
  5 oktober 2017 på Göteborgs Vinkällare

  Göteborgs Vinkällare bjuder i samarbete med Solera Beverage Group in till en spektakulär provning som tar dig runt Piemonte på ett mycket välsmakande sätt – med hjälp av producenterna Luigi Voghera och Luciano Sandrone.

  Vi provar 8 viner som tillsammans ger uttryck för Piemontes diversitet som vinregion. Barbaresco-producenten Luigi Voghera bjuder på drickmogna och inbjudande exempel på Arneis, Barbera, Dolcetto, Langhe Nebbiolo och inte minst Barbaresco.

  När vi sedan förflyttar oss till Barolo och Roero väntar storslagna ting – nämligen en fördjupning i Nebbiolodruvans alla sidor i form av Nebbiolo d’Alba Valmaggiore 2011/2015 och Barolo Le Vigne.

  Provningsledare är Leif Ahlgren, lärare i vinkunskap vid Göteborgs Universitet och tillika Luigi Voghera-kännare, och Elin Joachimsson, produktansvarig för de båda producenterna i Sverige.

  Följande viner kommer att serveras:

  Luigi Voghera
  • Langhe Arneis 2016
  • Dolcetto d’Alba 2016
  • Barbera d’Alba Superiore 2015
  • Langhe Nebbiolo 2015
  • Barbaresco 2011
  Luciano Sandrone
  • Valmaggiore Nebbiolo d’Alba 2015
  • Valmaggiore Nebbiolo d’Alba Sibi et Paucis 2011
  • Barolo Le Vigne 2013
  Kostnad: 495kr per person (Tyvärr gäller ej våra presentkort vid det här eventet). Betalning sker på plats, och kortbetalning uppskattas.
  Datum: Torsdagen den 5 oktober 2017
  Tid: 18:00
  Kom gärna 10-15 minuter innan provningen startar. Provningen pågår i ca 1,5- 2 timmar.

  Önskar ni avboka skall detta göras, via e-post, minst 48 timmar innan aktuellt datum. Efter detta är bokningen bindande, och anmälda som uteblir debiteras fullt pris.

  Du hittar lite mer information angående provningarna på vår ”Vanliga frågor”-sida.
  Adress:
  Göteborgs Vinkällare
  Norra Hamngatan 14
  411 14 Göteborg

  Anmälan görs här.

  Varmt välkommen!

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Luciano Sandrone

  Viner av högsta kvalitet som ger uttryck för Nebbiolo, Barbera och Dolcetto från Langhe och Roero, skapade med hjärta och ambition av familjen Sandrone: Luciano, frun Mariuccia, brodern Luca och dottern Barbara.

  Luciano Sandrone spelar i internationell toppklass: årgång 1989 och 1990 av Cannubi Boschis fick 97 och 100 poäng respektive av Parker.

  Från och med årgång 2013 bär det vingårdsbetecknade vinet Cannubi Boschis namnet Aleste – av Alessia och Stefano, Lucianos
  barnbarn som i framtiden kommer att ta över rodret för familjeföretaget.
  Luigi Voghera
  Luigi Voghera är producent av traditionella viner från Barbaresco, på de för området typiska druvorna Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato och Arneis.

  Luigi Voghera har hjärta och rötter i Neive, Barbaresco. Ledorden är ursprung, hållbarhet och respekt.
  Vinerna är inbjudande och tillgängliga – och lyckas med konststycket att uttrycka Neives sanna karaktär och samtidigt ha ett vänligt prisläge.

  Den ständiga strävan efter kvalitet startar i vingårdarna som består av 22 hektar egna odlingar – och fortsätter med lagring i stora ekliggare för att ytterligare frambringa den unika doft och smak Neives terroir ger till vinerna.


  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
   
  Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan