Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Alain Ducasse *** (England)

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Dag 2 i London och efter att ha irrat runt i Chelsea hela förmiddagen så var det skönt med inbokad lunch på lyxhotellet Dorchester. Hotellet har personal överallt och även toavakt med garderob... Alain Ducasse är en legend i kocksammanhang och *** borde borga för en bra lunch. Vi tog lunchpaketet för 60 £ med 2 glas vin vilket får ses som billigt i sammanhanget, men sen tillkom ost och apertif bestående av Lanson BdB för 26 £. :confused: Varför tog jag det då, hade svårt att säga nej till champagne och alternativet på glas var Paillard Rosé eller Krug GC... Hursom, man lever bara en gång vad jag vet. Tydlig BdB på näsan och inte odrickbar som Lanson NV brukar va.

Restaurangen i sig var mysig och utstrålade sober lyx vilket passar en skandinav mer än rika ryssar och kineser som går igång på guld och kinesiskt porslin.

Först lite små briocheliknande klumpar att tugga på...
Alain-Ducasse-Dorchester-1.jpg

Sen en amuse bestående av en soppa med något som jag glömt...

Alain-Ducasse-Dorchester-2.jpg

Förrätten var anklever så klart. Anklevern var en av de bästa jag smakat, subtil, mjuk och elegant i smaken. Dessvärre dränktes den i pepparsås och bacon.:eek: Hur man kan misshandla en så fin råvara övergår mitt förstånd. Smakerna försvann helt, det enda positiva med såsen får väl vara att den matchade tallriken. Dryck Keintzler Riesling 2012, bra dieselnäsa men tråkig lite besk smak, fick stryk av Lanson BdB hela vägen i mål.

Alain-Ducasse-Dorchester-4.jpg

Till varmrätt långkokat rådjur med potatis och rödvinssås. Ytterligare en trist rätt, långkok för mig är något man gör med dåligt kött inte bra. Oavsett så var rödvinsåsen inadekvat, smakade mer som en man gör hemma och inte är nöjd med. Besk syrasörja eller något åt det hållet. Dryck Tjatå Mont-Redån 2012 vilket funkade till köttet men har inga direkta minnen.

Alain-Ducasse-Dorchester-5.jpg

Efter detta tog vi mot vår vilja (fan vad det är svårt att säga nej till alla erbjudanden...) en steltonost som var riktigt grym men lite slöseri då vi kände oss mätta. Men den som är med i leken, får leken tåla! Så efterrätt bestående av mandelglass och choklad. För mig den klart bästa rätten och den enda som är värdig en stjärnkrog och då pratar vi singular...

Alain-Ducasse-Dorchester-9.jpg

Slutsatsen blev ännu ett stjärnfall efter Gordon dagen innan och en grym besvikelse över dålig mat och pengar i sjön. Det var med en viss känsla av tillfredsställelse jag gick förbi toavakten och misshandlade faciliteterna efter middagen.:död: Nu har man i alla fall gjort Londons båda *** och blivit en erfarenhet rikare. Men gå INTE hit om ni inte avverkat allt annat eller har snuskigt mycket pengar. Kanske är avsmakningsmenyn bättre men @Orpale som varit där tidigare har inte heller varit imponerad. Detsamma gäller Mikael Jonsson Hedone som vi träffade dagen efter.

Ingen bra början på resan ur ett matperspektiv men det skulle det bli ändring på med råge med tre toppklassrestauranger i rad! Fortsättning följer...
 

Attachments

  • Alain-Ducasse-Dorchester-7.jpg
    Alain-Ducasse-Dorchester-7.jpg
    52,1 KB · Visningar: 195

Kostjan

Mot bättre vetande
Helt otroligt att dom behåller 3 stjärnig status !?
Fan ett hån mot Frantzén när man ser dom här bilderna.
 

Elvis

Medlem
Jag gissar att The Ledbury är en av de återstående restaurangerna och jag hoppas att ni också gick till Hibiscus.
 

Helen

Medlem
Det verkar som om du har samma sura smak i munnen som jag hade när jag lämnade Paul Boucus och Le Relais Bernard Loiseau i Sauliu :)

Dag 2 i London och efter att ha irrat runt i Chelsea hela förmiddagen så var det skönt med inbokad lunch på lyxhotellet Dorchester. Hotellet har personal överallt och även toavakt med garderob... Alain Ducasse är en legend i kocksammanhang och *** borde borga för en bra lunch. Vi tog lunchpaketet för 60 £ med 2 glas vin vilket får ses som billigt i sammanhanget, men sen tillkom ost och apertif bestående av Lanson BdB för 26 £. :confused: Varför tog jag det då, hade svårt att säga nej till champagne och alternativet på glas var Paillard Rosé eller Krug GC... Hursom, man lever bara en gång vad jag vet. Tydlig BdB på näsan och inte odrickbar som Lanson NV brukar va.

Restaurangen i sig var mysig och utstrålade sober lyx vilket passar en skandinav mer än rika ryssar och kineser som går igång på guld och kinesiskt porslin.

Först lite små briocheliknande klumpar att tugga på...
Visa bifogad bild 5505

Sen en amuse bestående av en soppa med något som jag glömt...

Visa bifogad bild 5506

Förrätten var anklever så klart. Anklevern var en av de bästa jag smakat, subtil, mjuk och elegant i smaken. Dessvärre dränktes den i pepparsås och bacon.:eek: Hur man kan misshandla en så fin råvara övergår mitt förstånd. Smakerna försvann helt, det enda positiva med såsen får väl vara att den matchade tallriken. Dryck Keintzler Riesling 2012, bra dieselnäsa men tråkig lite besk smak, fick stryk av Lanson BdB hela vägen i mål.

Visa bifogad bild 5508

Till varmrätt långkokat rådjur med potatis och rödvinssås. Ytterligare en trist rätt, långkok för mig är något man gör med dåligt kött inte bra. Oavsett så var rödvinsåsen inadekvat, smakade mer som en man gör hemma och inte är nöjd med. Besk syrasörja eller något åt det hållet. Dryck Tjatå Mont-Redån 2012 vilket funkade till köttet men har inga direkta minnen.

Visa bifogad bild 5509

Efter detta tog vi mot vår vilja (fan vad det är svårt att säga nej till alla erbjudanden...) en steltonost som var riktigt grym men lite slöseri då vi kände oss mätta. Men den som är med i leken, får leken tåla! Så efterrätt bestående av mandelglass och choklad. För mig den klart bästa rätten och den enda som är värdig en stjärnkrog och då pratar vi singular...

Visa bifogad bild 5511

Slutsatsen blev ännu ett stjärnfall efter Gordon dagen innan och en grym besvikelse över dålig mat och pengar i sjön. Det var med en viss känsla av tillfredsställelse jag gick förbi toavakten och misshandlade faciliteterna efter middagen.:död: Nu har man i alla fall gjort Londons båda *** och blivit en erfarenhet rikare. Men gå INTE hit om ni inte avverkat allt annat eller har snuskigt mycket pengar. Kanske är avsmakningsmenyn bättre men @Orpale som varit där tidigare har inte heller varit imponerad. Detsamma gäller Mikael Jonsson Hedone som vi träffade dagen efter.

Ingen bra början på resan ur ett matperspektiv men det skulle det bli ändring på med råge med tre toppklassrestauranger i rad! Fortsättning följer...
 

mnor

Medlem
Var på Alain Ducasse (Dorchester) i London förra helgen och tog då in avsmakningsmenyn med det "extra" vinpaketet och kan bara säga att jag tyckte att hela upplevelsen med mat, vin och atomsfär var fantastisk. Helt klart det bästa restaurangbesöket som jag haft. Maten var så gott som klanderfri och drycken till passade utmärkt till varje rätt. Hade självklart väldigt höga förväntningar, men jag anser att de infriades.

Vi tog in en flaska 1999 Cuvée Louise Pommery innan maten som jag tycker är en den bästa champagnen från 1999 som jag druckit. I paritet med 1999 Sir Winston Churchill. Åt och drack följande:

Dorset CRAB, avocado and caviar - NV Champagne Grand Cuvée Krug
Preserved DUCK FOIE GRAS, white and black grapes - 2012 Wachau Riesling Loibenberg Tegernseerhof
‘Sauté gourmand’ of LOBSTER and truffled chicken quenelles - 2013 Puligny-Montrachet B. Moreau
Hand-dived SEA SCALLOP, pumpkin and hazelnut - 2011 Chassagne-Montrachet 1er cru Les Champs Gains C. Morey
Saddle of VENISON Grand-Veneur, celeriac - 2001 Château Cos d'Estournel Saint-Estèphe
Assortment of four FRENCH CHEESES - 1981 Madeira Verdelho d’Oliveiras
EXOTIC FRUIT contemporary vacherin - 1998 Sauternes Château d’Yquem

Höjdpunkter vinmässigt 2001 Château Cos d'Estournel Saint-Estèphe och 1998 Sauternes Château d’Yquem. Matmässigt var Foie Gras bäst, även om allt var verkligt bra. Mat och vinmässigt tycker jag att så gott som alla kombinater var väldigt lyckade, med undantag av den välidigt hårt reducerade rödvin och chokladsåsen till hjorten som tog över lite för mycket. Såsen i sig självt var helt fantastisk men tog något av udden av vinet.

Dagen innan var vi på The Square som har 2 stjärnor i guide michelin och jag kan lugnt säga att det förtjänar den inte. Fanns någon enstaka rätt som var mycket, mycket bra, men helhetsupplevelsen var inte vad jag hade förväntat mig. Ingen restaurang som jag går tillbaka till.
 
Trådskapare
Crist(al)ian 77

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Var på Alain Ducasse (Dorchester) i London förra helgen och tog då in avsmakningsmenyn med det "extra" vinpaketet och kan bara säga att jag tyckte att hela upplevelsen med mat, vin och atomsfär var fantastisk. Helt klart det bästa restaurangbesöket som jag haft. Maten var så gott som klanderfri och drycken till passade utmärkt till varje rätt. Hade självklart väldigt höga förväntningar, men jag anser att de infriades.

Vi tog in en flaska 1999 Cuvée Louise Pommery innan maten som jag tycker är en den bästa champagnen från 1999 som jag druckit. I paritet med 1999 Sir Winston Churchill. Åt och drack följande:

Dorset CRAB, avocado and caviar - NV Champagne Grand Cuvée Krug
Preserved DUCK FOIE GRAS, white and black grapes - 2012 Wachau Riesling Loibenberg Tegernseerhof
‘Sauté gourmand’ of LOBSTER and truffled chicken quenelles - 2013 Puligny-Montrachet B. Moreau
Hand-dived SEA SCALLOP, pumpkin and hazelnut - 2011 Chassagne-Montrachet 1er cru Les Champs Gains C. Morey
Saddle of VENISON Grand-Veneur, celeriac - 2001 Château Cos d'Estournel Saint-Estèphe
Assortment of four FRENCH CHEESES - 1981 Madeira Verdelho d’Oliveiras
EXOTIC FRUIT contemporary vacherin - 1998 Sauternes Château d’Yquem

Höjdpunkter vinmässigt 2001 Château Cos d'Estournel Saint-Estèphe och 1998 Sauternes Château d’Yquem. Matmässigt var Foie Gras bäst, även om allt var verkligt bra. Mat och vinmässigt tycker jag att så gott som alla kombinater var väldigt lyckade, med undantag av den välidigt hårt reducerade rödvin och chokladsåsen till hjorten som tog över lite för mycket. Såsen i sig självt var helt fantastisk men tog något av udden av vinet.

Dagen innan var vi på The Square som har 2 stjärnor i guide michelin och jag kan lugnt säga att det förtjänar den inte. Fanns någon enstaka rätt som var mycket, mycket bra, men helhetsupplevelsen var inte vad jag hade förväntat mig. Ingen restaurang som jag går tillbaka till.

Kul med ett nytt omdöme och framförallt att du var helnöjd. Det är detta man vill bli när man går på dessa restauranger och jag dessvärre inte blev. Möjligt att avsmakningen håller högre kvalitet men det kommer jag nog inte våga testa i närtid. Angående The Square har jag mest hört dåliga omdömen så där är jag inte överraskad.
 
Toppen