Barbaresco a Tavola 12-15 Maj 2016

Diskussion i 'Resor' startad av Joakim Staf, 25 december 2015.

  1. Joakim Staf

    Joakim Staf Gäst

    Snart är det dax för Barbaresco a Tavola. Ska bli kul att prova på lite primörer av Barbaresco och givetvis supergod mat. Som alltid bor vi kungligt i Castello Di Novello
     
    kayaker gillar detta.
  2. Ola_vino

    Ola_vino Medlem

    Hej,
    Vi kommer också vara i regionen under de datumen och tänkte kolla ifall du har några bra tips att dela med dig av? Det är första gången så allt är välkommet :)
    /Ola
     
  3. Joakim Staf

    Joakim Staf Gäst

    Vad är du ute efter. Bra producenter? Om det är Barbaresco du är ute efter ska du ta dig till byarna Treiso, Neive o givetvis Barbaresco,
    en del av producenterna producerar både Barolo och Barbaresco. Om det är Barolo sidan du är ute efter fokusera på La Morra och Monforte d`Alba, superfina små byar med bra producenter
     
  4. Ola_vino

    Ola_vino Medlem

    Ser att jag var lite otydlig :)
    Det jag efterfrågade var om du hade några tips till Barbaresco a Tavola... Vilken restaurang som man ska zooma in sig på? Osv...

    Tack på förhand!
    /Ola
     
  5. Joakim Staf

    Joakim Staf Gäst

    ok , då restaurangrena inte är klara ännu. ( http://www.enotecadelbarbaresco.it/ ) Enoteca regionale del barbaresco lägger ut alla restauranger i sinom tid. Om det är samma restauranger som tidigare år funkar det flesta på listan. Ja menar maten är bra på de flesta ställena, det är ju barbaresco man är ute efter. Superkul att kunna prova på 10-15 olika barbarescon på en o samma kväll. Skulle nog boka upp restaurang i Barbaresco och komma dit lite tidigare och besöka barbaresco tornet som nyrenoverades och öppnades i slutet av förra året. Grym utsikt över stora delar av Piemonte samta besöka just Enoteca del barbaresco. Finns en hel del att prova på där
     
  6. Ola_vino

    Ola_vino Medlem

    Ok, tack för bra svar. Jag håller utkik efter när restaurangerna kommer och ska se till att vi får in ett besök i Enoteca del barbaresco.
    /Ola
     
  7. Joakim Staf

    Joakim Staf Gäst

    BARBARESCO A TAVOLA [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    IN MAY APPOINTMENT WITH "BARBARESCO AROUN THE TABLE"

    FOR THREE FRIDAYS IN MAY, AT 20:30, THIRTEEN RESTAURANTS IN THE PRODUCTION AREA OF BARBARESCO WILL WELCOME ANYONE WHO WOULD LIKE TO SPEND A PLEASANT EVENING ENJOYING THEIR SPECIALTIES AND THE BARBARESCOS 2013.
    THE WINES: IN EVERY RESTAURANT IT WILL BE POSSIBLE TO TASTE ABOUT 60 DIFFERENT BARBARESCOS 2012 DIVIDED IN THREE EVENINGS. A UNIQUE CHANCE TO TASTE AND UNDERSTAND THE NEW 2012 VINTAGE. THE TASTING WILL BE BLIND AND ONLY AT THE END OF THE DINNER THE NAMES OF THE WINERIES WILL BE REVEALED.
    THE EVENIG OF THE EVENT WILL BE ON FRIDAY 13, 20 and 27 MAY 2016.

    Kan bli upp till 20 olika Barbaresco på en kväll. I am in heaven
     
    Jerobaum gillar detta.
  8. Joakim Staf

    Joakim Staf Gäst

    Restaurangerna är klara. Det är samma som tidigare. Rabaya, Antica Torre, Antine samt ( Casa Nicolini) alla dessa ligger i Barbaresco och alla är bra gällande maten. Antica Torre ligger bredvid Barbaresco tornet, de andra lite utsprida i byn.
    Beroende var ni kommer att bo, så finns det restauranger i både Neive, Tresio, och Alba också. Det kan vara bra att boka bord en tid i förväg för att få plats. Var beredd på en 3-4 timmars bonanza med olika Barbaresco viner som oftast provas blint som däremellan varvas med mat. Vad mer kan man begära

    För Er Barolo fans, Barolo di Barolo är samma sak som Barbaresco a Tavolo och brukar hållas i April. Förra året var det dock inställt. Också supertrevligt med många viner
     

Dela sidan