Sjödin
Joråsåatt...
Tjupp!
Vad tror ni om det här då ärade kamrater?
På lördag blir det middag med tema "lappland". Maten och råvarorna är jag delvis uppväxt med, men då i kombination med mjölk eller vatten, vilket jag inte tror att gästerna riktigt räknar med till helgen. Menyn är ganska spikad och så även dryckesvalen, med ett undantag.
Som en mellanrätt kommer det bli en variant av renkok ("lappkok") men i något mindre mängd än traditionellt.
Det blir tunnt skivat hjärta och tunga samt sidkött, klimp och märgben.
Egentligen har man dessutom blodpalt, blodkorv och potatis och så dricker man buljongen till, men blodet skippar jag och buljongen tänkte jag istället slå över och servera det hela som en liten soppa i kopp.
Rätten beskrivs väl egentligen bäst som "energirik" och flottig, vilket ju känns som man vill balansera upp på något sätt.
Men med vad?
Sherry var ett förslag som dök upp från en vän hemifrån. Fler förslag?
Vad tror ni om det här då ärade kamrater?
På lördag blir det middag med tema "lappland". Maten och råvarorna är jag delvis uppväxt med, men då i kombination med mjölk eller vatten, vilket jag inte tror att gästerna riktigt räknar med till helgen. Menyn är ganska spikad och så även dryckesvalen, med ett undantag.
Som en mellanrätt kommer det bli en variant av renkok ("lappkok") men i något mindre mängd än traditionellt.
Det blir tunnt skivat hjärta och tunga samt sidkött, klimp och märgben.
Egentligen har man dessutom blodpalt, blodkorv och potatis och så dricker man buljongen till, men blodet skippar jag och buljongen tänkte jag istället slå över och servera det hela som en liten soppa i kopp.
Rätten beskrivs väl egentligen bäst som "energirik" och flottig, vilket ju känns som man vill balansera upp på något sätt.
Men med vad?
Sherry var ett förslag som dök upp från en vän hemifrån. Fler förslag?