Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Bygg en vinkällare - Steg för steg guide och allmän diskussionstråd

Johan L

Medlem
Hej alla, ny här!

Funderar på att inreda och använda en jordkällare för vinförvaring. Någon som gjort och kan dela med sig av erfarenheter?

Något som är bra att veta är att stöld av vin som förvaras på en annan plats än själva huset du bor inte kommer att täckas av hemförsäkringen.
 

johan713s

Medlem
Hej alla, ny här!

Funderar på att inreda och använda en jordkällare för vinförvaring. Någon som gjort och kan dela med sig av erfarenheter?
Hejsan!

Jag använder vår jordkällare för vinlagring. Det fungerar, men saker jag tycker man bör tänka på är
- man kan förvänta sej skadade etiketter på flaskorna, genom att det ibland blir kondens. Jag klarlackar numera alla flaskor jag lägger in.
- det är självklart olika mellan olika jordkällare, men jag har inte möjlighet till temperaturkontroll. Det varierar naturligtvis mellan sommmar och vinter. Jag planerar dock att lägga på mera jord, skapa en kulle, för att jämna ut skillnaderna.
- man bör ju undvika hyllor av trä, då dom med tiden förmodligen möglar av fukten. Jag kör med betong, både för fuktresistens, samt för att ha en större tröghet.

MVH Johan
 
Toppen