BYOB 25/1 Sollentuna Hög höjd

Diskussion i 'Vin' startad av Patrik Sellin, 2 december 2018.

  1. Patrik Sellin

    Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

    Vi kör fredag 25/1 2019 klockan 19:00 Bygdevägen 41 i Sollentuna.
    Temat är "Hög höjd", efter en idé från @Fredrik L. Temat är öppet för fri tolkning. Det räcker att ni har en motivering ("Hög höjd" på priset?).

    Anmäl er här i tråden.

    Hittills anmälda är:
    @thunberg
    @Bror
    @Fredrik L
    @MagnusH70
    @Patrik Sellin

    Vi försöker att begränsa oss till 10 platser, annars tar det alldeles för lång tid.
    5 platser kvar
     
  2. petterkalle

    petterkalle It´s just wine, drink it

    Lägg till mig! Nu när jag har flyttat kan jag inte skylla på något längre ;)
     
    Tomas Lindblom, Fredrik L och thunberg gillar detta.
  3. Håkan

    Håkan Medlem

    Absolut!
     
    Tomas Lindblom, petterkalle och Fredrik L gillar detta.
  4. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Jag vill vara med!
     
    petterkalle gillar detta.
  5. Omar Khayyam

    Omar Khayyam Medlem

    låter som en höjdare. Jag är gärna med.
     
    vintomas, Fredrik L, petterkalle och 1 annan gillar detta.
  6. Swedish

    Swedish Medlem

    Och jag säger nej i vanlig ordning...:rolleyes: Hata fredagar!
     
  7. Swedish

    Swedish Medlem

    @Patrik Sellin och med tanke på eran förbannade branta backe så lär väl alla viner kvala in...:D
     
    Omar Khayyam, gece, vintomas och 3 andra gillar detta.
  8. petterkalle

    petterkalle It´s just wine, drink it

    Nu förstörde du min motivering :mad: ;)
     
    Tomas Lindblom gillar detta.
  9. Swedish

    Swedish Medlem

    Även utan att vara med kan jag förstöra en fest...:confused:
     
    thunberg och gece gillar detta.
  10. gece

    gece Man vänjer sig.

    Ja tack, kommer gärna med!
     
    Tomas Lindblom gillar detta.
  11. Patrik Sellin

    Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

    Christer J och Gradin gillar detta.
  12. Davantz

    Davantz Medlem

    Anmäler mig gärna som reserv, skulle vara skoj att prova vin med ett nytt gäng :)
     
    Patrik Sellin och Tomas Lindblom gillar detta.
  13. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Jag kan ta en reserv plats :)
     
    Patrik Sellin och MagnusH70 gillar detta.
  14. petterkalle

    petterkalle It´s just wine, drink it

    En vecka kvar? Antar att det inte är bortglömt?
     
    Fredrik L gillar detta.
  15. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Det har jag svårt att tro :rolleyes:
     
    gece och Patrik Sellin gillar detta.
  16. Patrik Sellin

    Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

    PM kommer snart
     
    petterkalle gillar detta.
  17. petterkalle

    petterkalle It´s just wine, drink it

    :) Och jag som trodde att ni supit bort datumet ;)
     
  18. gece

    gece Man vänjer sig.

    En tung inledning...
    IMG_20190125_201548.jpg

    Mer vitt med en repris...
    IMG_20190125_210416.jpg

    Rött, i fallande täthet...
    IMG_20190125_221325.jpg

    Tätt rött och en irisk joker...
    IMG_20190126_000131.jpg

    Och sött från Kroatien (mums, Prošek!)
    IMG_20190126_000151.jpg
     
    MagnusH70, Gradin, Pontus och 12 andra gillar detta.
  19. Nyllet

    Nyllet Medlem

    Kul med Stina! Köpte en flaska på plats i somras. Tacksam om ni som deltog bidrar med lite noter:)
     
    Omar Khayyam gillar detta.
  20. Carinasomm

    Carinasomm Medlem

    Efter service kom jag hem till ”slatttömning” som vanligt.
    Oxsvansparmentieren var uppäten så jag tog lite hårdost och satte mig ner för att kolla vad killarna hittat på och vilka motiveringar till hög höjd.
    Spännande!
    WC 2008 var uppdrucken till sista droppen, så den fick jag inte smaka. (Högt pris var motiveringen.)
    Colom’e Lote Especial 2015 doftade underbart och smakade precis såsom jag vill att Sauvignon Blanc ska. Inte för mycket nässlor och gräsgrönt utan precis ”lagom”. (Motivering: druvorna har vuxit på 3000 meters höjd i Argentina)
    Joly 1997 doftade oxiderat men smakade helt underbart! Finstämd fruktighet, mineralitet och balans.
    Domaine de Belliviere 1998 ”Vielles vinges eparces” var ett vitt som lämnade mig oberörd. Oxad chenin blanc -hur kul är det? I detta fall: inte så värst. Tydligen gick den hem hos grabbarna.
    Barraud Poilly-Fuisse En Buland 2012 var precis sådär lagom smörig som man kan förvänta sig av ett vin från södra bourgogne. Men vilken fin syra! Den här var en riktig höjdare! (Tydligen har druvorna plockats från högst belägna kulle i Poilly:D)
    Den vita Chateau Musar 2006 var både sur och söt. Inte min tekopp helt enkelt.
    Tyre 2005 från Madiran, och spanjorerna från CastillaYLeon/ Jimenez-Landi var uppdruckna när jag kom. :(
    Desto roligare var att det fanns en hel del Schweitzisk Pinot Noir kvar i flaskan från Cottinelli Halde Chur 2014. Den var förförisk på näsan med vitpeppriga jordgubbslandet och smaken var helt i balans med den höga syran. Så himla välgjort vin!
    Soldaat från Saidiefamiliewine 2017 var tamigtusan den bästa sydafrikanska grenachen jag haft äran att uppleva. Helt magisk på näsan, som en svindyr parfym. I mun fanns allt möjligt som en välkomponerad symfoni. Rosor, plommon, örter, syrliga bigarråer och harmoni.
    Forman 2007 Napacab, kändes som en purung Mayacamas fastän den var 12 år. Nästan druvjosig. Bådar gott för vidare lagring.
    Den andra Cabben från Concha Y Toro Don Melchor 2009 var alldeles för svulstig för mig. (Patrik tyckte att den var fantastisk.)
    Paolo Socci Le Viti di Livio 2013 från Toscana var en riktigt trevlig bekantskap. Och till en bit hårdost så kom det fram en snygg körsbärsfrukt och tanninerna som först satt så att tänderna fastnade i överläppen, försvann.
    Till sist sparade jag en bit ost till Stina 2011 och det var som hand i handske. Ett riktigt ostvin. Dadlar, fikon, röda vinbär och de16% alkohol gjorde att jag somnade gott en bra bit efter midnatt....
     

Dela sidan