Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

CAV 0012 - 13 december kl 14.00

Caviste

Leverantör
Hej,

Först och främst Stort och ödmjukt tack till alla som visat intresse för våra lanseringar!

Imorgon kl 14.00 släpps CAV 0012. Det kommer bli riktigt bra vin från en av mina absoluta favoritproducenter. Som vanligt har vi fått allokerat alldeles för lite vin men vi hoppas det räcker till så många som möjligt.

Följ oss genom att anmäla din e-post på länken nedan så blir du meddelad direkt när CAV 0012 släppts imorgon.

http://www.caviste.se/2012/12/cav-0012- ... -2012.html

Ps. Bilden till höger på sidan är tagen i november i år från en vingård som ett av vinerna i CAV 0012 kommer från. Men vilken? Facit imorgon!
 
Trådskapare
Caviste

Caviste

Leverantör
SV: CAV 0012 - 13 december kl 14.00

CAV 0012 ligger ute på hemsidan nu - www.caviste.se

Patrick Piuze i Chablis har på rekordtid blivit världskändis. 2008 var första årgången under egen etikett och det tog inte lång tid för kritikerna och följaktligen marknaden att reagera på denna nykomling. Fast nykomling är Patrick egentligen inte. Han har gjort vin i Bourgogne i tolv år och speciellt i Chablis sedan 2001. Det är inte många som vet att det var Patrick som gjorde Jean-Marc Brocards viner från 2005 till 2007. Patrick trivdes dock inte särskilt bra hos Brocard. 2008 fick han ihop några investerare och kunde skaffa en liten källare i byn Chablis. Hans breda kontaktnät och goda rykte i byn gjorde det möjligt att hyra vingårdar utan bra odlare. Ofta rör det sig om de delar av vingårdarna som är lite svårtillgängliga vilka inte sällan råkar ha stor potential för bra viner. Patrick skördar allting för hand med egna plockare. Har har en grym talang för exakt när varje vingård ska skördas vilket märks i balansen i vinerna. Élevage sker för alla viner utom Chablis och Petit Chablis på gamla 225-liter ekfat som han köpt av sin gamla arbetsgivare Olivier Leflaive i Puligny-Montrachet. Vinerna jäser på fat och jästfällningen får ligga kvar på botten av faten hela våren, helt utan omrörning, bâtonnage. Patrick buteljerar varje vingård separat, redan på Chablisnivån.

Vinerna är rena, friska och väldigt terroirdrivna. Piuze lyckas få syran perfekt balanserad med frukten och mineraliteten vilket gör att de är riktigt njutbara direkt som unga. Det finns någon unik krämighet i Piuze viner som gör att de känns lena som silke.

Läs gärna mer om Patrick Piuze och vinerna som ingår i CAV 0012 på hemsidan.
www.caviste.se

Ps Vingården på bilden (borttagen nu) var "Les Minots" längst in i Premier Cru Vaillons.
 
Toppen