Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

CAV0034 - Domaine Binet-Jacquet

Caviste

Leverantör
I min mening, det perfekta exemplet på viner som i första hand är så bra som möjligt och i andra hand biodynamiska. Är helt säker på att väldigt få provare skulle "märka" att dessa är biodynamiskt framställda. Trots det är Pierre och Olivier helt övertygade biodynamiker, men de sätter alltid vinet framför metoderna.

Stilen får beskrivas som sval och mineraldriven i första hand. Visst finns det gott om kristallklar frukt, men mineraltonerna och de uppfriskande syrorna är det som utmärker vinerna. Eftersom man alltid söker optimal mognad i druvorna har vinerna minst 13,5 % alkohol (upp till 14,5 % för Grande Réserve), något som aldrig känns i vinerna.

Jag har sagt det förr. Dessa killar har bordet dukat. Kan man göra sådana här viner på stockar som inte blivit tonåriga, så vågar jag knappt tänka på hur det kommer se ut framöver.

Några som provat och skrivit:
@vintomas - http://vintomas.wordpress.com/2014/10/16/binet-jacquet-med-caviste/
Sofia Ander - http://www.dinvinguide.se/sofiaander/en-eftermiddag-med-domaine-binet-jacquet-och-caviste/

Denna är rätt kul, eftersom de flesta stora namn från regionen är med (Grange des Pères, Matassa, Barral.. .m.fl)
Någon obskyr tysk bedömare - http://www.wein-plus.eu/images/downloads/010_de_BO_2013_12_Languedoc-Roussillon

Frågor är, i vanlig ordning, mer än välkomna!

Martin
 
Toppen