Champagne 14-18 april 2016

Diskussion i 'Resor' startad av Jerobaum, 20 december 2015.

 1. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

  Premiärresan bokad. Vi är två par som flyger till Paris och sen tar hyrbil.

  Vi siktar att bo i Epernay, fick rum på Ibis med gratis avbokning för 1400kr/per skalle för fyra dagar.

  Tänkte köra ett eller två stora hus men sen köra mindre odlare. Vi har 3 hela dagar i Champagne och sista dag där vi flyger hem från Paris vid 20.00 tiden. Gott om tid :)

  Vi är rätt så öppna med våra val kring Champagne, vi har inte riktiga favoriter ännu utan sinnet är öppet. Jag tror jag föredrar BDB men avskriver inte de andra på något sätt. Vi ser fram mot bra restauranger, gärna varierat med de finare varianterna, de mer klassiska, de innovativa, de enkla, äta ute på vingårdanra, osv. Bäst är när man får variaton.
  Det finns mycket tips i de andra redan skrivna trådarna men tar gärna emot mera tips på allt från matställen, till vad vi ska besöka, hur vi ska lägga upp dagarna osv.

  En råga kring transport, finns det möjlighet att cykla runt? tar man hyrbilen där en stackars person får vara chaufför varsin dag eller hyr man in någon som kör runt?
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 2. MartinE

  MartinE Medlem

  Det låter som att ni har en bra budget för resan! o_O

  För att bli lite mer allvarlig: Jag skulle inte rekommendera att cykla, det är trots allt ganska stora avstånd mellan byarna och vägarna i Champagne är inte direkt byggda för cyklister, utan bilen är helt klart det bästa alternativet. Eftersom ni är fyra som kan turas om att köra borde det inte bli några problem! En annan variant är ju att tre personer delar på körandet i Champagne och att den fjärde kör bilen hem med all champagne (flyget i all ära, men man vill i regel handla fler flaskor än vad som är lämpligt vid detta transportmedel)!
   
 3. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  Jag röstar för hyrbil, den som kör får dagen får spotta lite oftare och bara dricka djupa klunkar på de bästa skumporna så funkar det bra.

  Cykel känns väldigt bökigt om ni inte har många dagar och bor i olika byar, ta en titt på Google Maps så se du att det är rätt bra avstånd.
   
 4. kayaker

  kayaker Cyklist

  Några mil är väl ingenting? Då får man ju hyggligt med träning också. :)
   
  chambertin gillar detta.
 5. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

  Tyvärr är flyg redan bokat så hyrbil dit är det som gäller. Hade varit skoj med cykel faktiskt men det är kanske som du säger. ska forska lite i vilka ställen vi ska besöka och avstånden. Kanske blir cykel en dag eller så.

  I Italien finns det enotekas som jag tycker är klockrena ofta. Man får en "utbildning" och testa de olika stilarna av vinet. Typ en expresskurs av området. Finns det liknande i Champagne?
   
 6. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

  Träning kan behövas! :)
   
 7. MartinE

  MartinE Medlem

  Jag förstod det. Det jag menade var att när ni väl inser att ni vill köpa betydligt fler flaskor än vad som går att få ombord på planet - och tro mig detta kommer att inträffa - så kan ni utse en person som kör hyrbilen hem till Sverige med alla skatterna! :)

  Gillar ni att cykla är det klart att ni ska cykla även när ni är i Champagne! Det är en underbar region att röra sig i och man upplever den säkert på ett bra sätt från cykeln. Men, tänk på att vägnätet inte precis är byggt för att man ska cykla där. Lokalbefolkningen kör i regel som idioter och vägarna är smala och kurviga. Några glas innanför västen på det, så kan nog olyckan ganska lätt vara framme...

  Om ni besöker något av de stora husen, exempelvis Taittinger och Pommery i Reims eller Moët & Chandon i Épernay, kommer ni att få en föreläsning om både regionen, champagnemetoden och huset ifråga. Samtliga visningar avslutas alltid med en provning av en eller flera champagner där man har möjlighet att ställa frågor om de olika vinerna. Besöker ni mindre producenter blir besöken i regel mer personliga och min erfarenhet är att det i mångt och mycket är en själv som bestämmer vilken nivå dessa ska hamna på. Har ni specifika önskemål är det bra att stämma av dessa i samband med att ni bokar besöket!

  Eftersom det är ert första besök i Champagne rekommenderar jag att ni besöker minst två av de stora husen. Även om det kan kännas roligare och mer "rätt" att fokusera på odlarna, är det ovärderligt att öven ha besökt de stora husen. Deras källare är imponerande anläggningar och det är genomgående en mäktig upplevelse att vandra i dem!
   
  Kostjan gillar detta.
 8. Elvis

  Elvis Medlem

  Av de stora husen rekommenderar jag ett besök på Ruinart i Reims. De har väldigt vackra källare och ordnar visningar i små grupper.
   
  Jerobaum gillar detta.

Dela sidan