Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Champagne Damien Hugot - 29 april 2017 Göteborgs Vinkällare


Lördagen den 29 april tar vi oss an en av våra absolut favoritproducenter i Champagne, Damien Hugot.
En producent som det senaste året fått stor uppmärksamhet bland champagneentusiaster (speciellt här). Damien Hugot är garanterat ett namn som kommer att höra talas om sig i framtiden vad gäller odlarchampagne på mycket hög nivå.

Redan idag köper många stjärnprydda restauranger i Europa och Japan hans viner (bl.a Alain Ducasse i Japan) och vår egen världsmästarsommelier Andreas Larsson rankade för ett tag sedan Damiens Rosé top-10 i en stor blindprovning med över 200 viner och där många prestigecuvéer fanns med.

Hemligheten bakom den höga kvaliteten hos Damiens viner ligger till viss del i hans extrema noggrannhet både i vingården och i vineriet. Skulle en tank med vin inte hålla måttet så tvekar han inte att utesluta den i sina cuvéer och den går i stället iväg till ngn négociant.

Damien har mark i framför allt Côte des Blancs med huvuddelen i Cramant och Chouilly men han har också mark i Le Mesnil-sûr-Oger (samtliga Grand Crû) och Epernay (Pinot Noir för sin rosé).
Med tanke på var han har mark så ligger hans fokus på Chardonnay och Blanc de Blancs till nästan 100%. Han håller till i moderna lokaler i Epernays utkant där han kan ha full kontroll på det han gör.
Vinstillen är elegant och tydlig Cramant/Chouilly för den icke-årgångsbetecknade Blanc de Blancs. Årgångsvinerna har en extra ryggrad och rikedom i såväl doft som smak och här kommer druvorna uteslutande från gamla stockar i Cramant.

Datum: Lördagen den 29 april 2017
Tid: 17:00. Kom gärna 10-15 minuter innan provningen startar.
Provningen pågår i ca 1,5- 2 timmar.
Kostnad: 550kr per person (eventuellt presentkort måste tas med och lämnas in).
Betalning sker på plats, och kortbetalning uppskattas.

Önskar ni avboka skall detta göras, via e-post, minst 48 timmar innan aktuellt datum. Efter detta är bokningen bindande, och anmälda som uteblir debiteras fullt pris.

Obs! Notera att det alltså inte är någon från producenten själva eller importören som kommer. Det är vi på Göteborgs Vinkällaren som arrangerar detta helt oberoende.

Adress:
Göteborgs Vinkällare
Norra Hamngatan 14
411 14 Göteborg

Anmäler sig gör man här:
http://www.gbgvin.se/29-april-champagneprovning-damien-hugot/3976
 
Toppen