Champagne från Finlandsbåtar?

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av En&annan, 1 december 2017.

 1. En&annan

  En&annan Medlem

  Hej,
  Sökte lite, men hittade inget matnyttigt kring detta ämne.
  Min fråga gäller hur champagne (eller även andra viner också) från Finlandsbåtar står sig? Har ögnat igenom bl.a NGLIs sortiment vad gäller just champagne och de har en hel del intressanta saker (ganska gamla). Frågan är ju då hur dessa viner mår efter att ha åkt runt på Östersjön ett bra tag (?) och i rumstemperatur (?)? Nån som vet hur det förhåller sig? Ligger de kanske i vinkyl på båten? T.ex. en Krug Rosé vore ju synd att köpa efter 5 år i rumstemperatur på böljan...
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 2. Essle

  Essle Medlem

  Relevant fråga men tyvärr har jag inget bra svar. Är dock sannolikt att dom har en hygglig omsättning på flaskorna så dom lär inte varit på hyllorna särskilt många månader? Har tänkt samma tanke kring hantering på bolaget men förlikat mig med att det säkert är ok och att det inte ska vara något hinder för köp. Men en båt på böljan blå är ju som du skriver ytterligare en dimension :)
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 3. vintomas

  vintomas Bloggare

  Viking Line borde ha ganska stor omsättning på champagner, för de har ju haft rykte om brett urval och bra priser i många år. Ett halvår i luftkonditionerat utrymme är nog inga problem för "hyllvärmare" bland de dyrare. Det är för övrigt inte direkt träfartyg i tropikerna i 40°C hetta vi pratar om, utan flytande shoppinggallerior... :)
   
  Bastardo, Helen, Kostjan och 3 andra gillar detta.
 4. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  Jag har köpt krug rosé vid flera tillfällen, man kan ju läsa deg datum nuförtiden med KrugID på baksidan de flesta har varit färska alltid 1 - max 2 år efter deg iaf när jag köpt
   
 5. Bastardo

  Bastardo Medlem

  Det är nog ingen större fara att köpa på färjan, men kom ihåg reglerna för taxfree och införsel i land. Det är inga hiskeliga mängder man får ta hem skattefritt från båten! :) Men om du är en gambler, så kan man alltid chansa. Fast det kan bli dyrt.
   
 6. En&annan

  En&annan Medlem

  Ja det är ju sant. Bra tänkt. Men om jag hittar gamla årgångar då? Vet att jag såg nån Deutz från 90-talet nån gång. Den har väl förhoppningsvis inte legat där i en hel massa år?

  Nej, jag tänker inte göra några enorma inköp. Ett par-tre flaskor kanske...
   
 7. vintomas

  vintomas Bloggare

  Såg Deutz (Blanc de Blancs?) 1995 på Viking i somras. 1995orna (vanlig och BdB) lanserades i land som Vinothèque-version i november 2014, så jag var också lite förvånad att se den 2,5 år senare. Dessutom har jag för mig att det inte var så enkelt att se på flaskorna på Viking att det var Vinothèque:r eftersom de då stod lösa på hyllan, och de kom i en trälåda + ytterkartong på SB.
  Så nej, jag tror inte det var ett restlager de tog över från M/S Freja, utan flaskorna har legat länge i en källare Aÿ.
   
 8. Jos

  Jos Medlem

  De har ett bra utbud av en anledning, - de säljer. Köpte själv alla Selosse Substance de hade för 1200 spänn flaskan förra året t.ex. För de priserna de har så blir det bra omsättning :)
   
  vintomas och chambertin gillar detta.
 9. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  1200!? det är ett par hundra mindre än vad de kostar på plats! Good for you:D
   
  chambertin och Jos gillar detta.
 10. En&annan

  En&annan Medlem

  Aha. Men teoretiskt skulle de kunna stått där sen 2014 i alla fall?

  Åh 17! Ja, jag hade ingen aning om att finlandsbåtar var så poppis även bland konnässörer. Men det verkar ju enligt de som svarat här som om det är ett ganska safe köp då, m.a.p. kvaliteten.
   
 11. vintomas

  vintomas Bloggare

  Jo, så är det nog.

  Viking mer än Silja, och specifikt champagne snarare än vin i stort. Tror det är en effekt av att de länge kört med olika former av temakryssningar för att fylla båtarna mitt i veckan off-season, och då har kommit fram till att bl.a. champagne lockar. Att de också har sprit av allehanda sorter förvånar kanske mindre, när det rör sig om taxfree.
   
 12. En&annan

  En&annan Medlem

  Slår till på några Krug, Salon, Kosken och en platta Koff då helt enkelt! ;)
   
  Trydebull, MagnusH70, Elvis och 2 andra gillar detta.

Dela sidan