Robert Rask vinhandel
Leverantör
Jag har förstått att forumet gillar roséerna från Clos Cibonne. Nu, lagom när rosésäsongen lackar mot sitt slut, så kommer äntligen även toppnumret Château Cibon Cuvée Marius 2017. När Decanter i augustinumret testar Provences bästa roséer, så fick Ch Cibon hela 98 p (för en rosé!!!), och omdömet 'Exceptional!'.
Råvaran är i grunden samma som i Cuvée Caroline och Cuvée des Vignettes, dvs 90 % tibouren och 10 % grenache (enbart för att uppfylla appellationsreglerna, egentligen skulle Cibonne helst göra druvren tibouren) från drygt 60 år gamla stockar. Ekologiska druvor, formellt sett 'under conversion'. Ingen skalmaceration annat än den som musten får under några timmar i pressen. Därefter spontanjäst på sin naturjäst, i ett 2600 liters foudre. Sedan har vinet fått ligga två år på detta fat, ett ganska nytt fat med endast mycket lätt rostning, och det är endast ett fat producerat.
Personligen tycker jag att det är den bästa rosé jag någonsin har druckit. Finns i beställningssortimentet från och med idag, för 429 kr, med nr 71658.
Råvaran är i grunden samma som i Cuvée Caroline och Cuvée des Vignettes, dvs 90 % tibouren och 10 % grenache (enbart för att uppfylla appellationsreglerna, egentligen skulle Cibonne helst göra druvren tibouren) från drygt 60 år gamla stockar. Ekologiska druvor, formellt sett 'under conversion'. Ingen skalmaceration annat än den som musten får under några timmar i pressen. Därefter spontanjäst på sin naturjäst, i ett 2600 liters foudre. Sedan har vinet fått ligga två år på detta fat, ett ganska nytt fat med endast mycket lätt rostning, och det är endast ett fat producerat.
Personligen tycker jag att det är den bästa rosé jag någonsin har druckit. Finns i beställningssortimentet från och med idag, för 429 kr, med nr 71658.