Den perfekta vinkylen? (Utan tekniska gränser)

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Sarah Wu, 2 juli 2020.

 1. Sarah Wu

  Sarah Wu Medlem

  Hallå där alla vinälskare!

  Sarah heter jag, jobbar som produktdesigner för ett stort vinkylsmärke. Skrivit här tidigare och frågat om era åsikter och jag är tillbaka här igen.
  Jag som designer anser att det är A och O att förstå användarnas behov för att optimera en sådan bra produkt som möjligt för att skapa den bästa vinupplevelse för er. Jag som designer tycker också det är oerhört viktigt och framför allt roligt att co-create med användarna. Därför tycker jag att detta forum är perfekt för att höra er entusiaster och experter, vad ni saknar idag och hur ni skulle vilja optimera eran vinupplevelse.

  Jag hoppas att ni inte ser detta som att jag förstör någon typ av stämning eller regler här på forumet, utan ett sätt att starta intressanta diskussioner mellan mig och er, och med varandra.

  Min fråga är egentligen:
  Om ni tänker er utom alla tekniska- och prisgränser - hur skulle din perfekta vinkyl se ut?
  Då tänker jag att ni kan diskutera allt från material- och färgval, till en smart-wine fridge som kan spela musik och justera ljus utifrån vinet ni dricker, en app som hjälper "bottle-management", en kyl som beställer hem vin åt er. (IoT, smarthomes, connected appliances)... you name it! Sky's the limit!

  Det finns absolut inga rätt eller fel, ingen kommentar eller idé är för dum. Jag ser framemot att läsa era kommenterar och väcka ett intressant diskussionsämne!
   
  Jos, sunqan och Daniel A gillar detta.
 2. sunqan

  sunqan Vinös

  Nackdelen för oss konsumenter, år att smarta prylar tenderar att förkorta livstiden på apparaterna (som exempel äldre sonos där det blev ett ramaskri när "äldre" högtalare skulle bli i princip oanvändbara över en natt
  Inbyggda funktioner som kamera för att scanna etiketter och kopplingarna till program som cellartracker är nog bra, men livslängden på funktionerna?
  Samsung försökte under några år med utbyte av smartdelen av tvn. Det höll några år. Nu får man hoppas det funkar några år till, sen blir det en Chromecast eller Atv.
   
  Sarah Wu, Wintermute och David Nilsson gillar detta.
 3. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Inga tekniska begränsningar? Då skulle jag vilja ha en vinkyl som är större inuti än utanpå! :)
   
 4. Något jag personligen skulle värdesätta är möjligheten till att smidigt "bygga om" bland hyllorna för att anpassa efter olika flaskstorlekar och flaskformer utan att tappa alltför mycket utrymme.
   
 5. Dejzan

  Dejzan Medlem

  100% det här, en bråkdel av mina flaskor är av typen bordeaux, så jag får inte in i närheten av min vinkyls kapacitet.
   
  Niclas och Sarah Wu gillar detta.
 6. Jonas Sand

  Jonas Sand Medlem

  Jag skulle gärna vilja ha vertikala avspärrningar. Jag delar in mitt skåp tre ”grovsorteringar”: Champagne, rött och vitt. Det hade varit fint att kunna göra avspärrningar för land/druva osv
   
 7. Sarah Wu

  Sarah Wu Medlem

  @Jonas Sand ja, väldigt bra idé! Vad för typ av avspärring tänker du på?
   
 8. Sarah Wu

  Sarah Wu Medlem

  @Dejzan det har vi förstått att det är en av dem största klagomålen konsumeter har för vinkylar. Därför är @Martins champagne önskemål väldigt aktuellt!

  Det som underlättar är då att man har hyllor som inte är utdragbara med räls, hur tänker ni där? Är det viktigare med plats än utdragbara hyllor?
   
 9. Sarah Wu

  Sarah Wu Medlem

  Ja det hade verkligen varit nåt! Typ som Hermoines väska i Harry Potter där allt får plats i henens lilla väska ;)
   
  Helen, IsKr, Wintermute och 1 annan gillar detta.
 10. Sarah Wu

  Sarah Wu Medlem

  Ja men precis! Då är det viktigt som företag att kunna erbjuda kontinuerliga uppdateringar för att kvaliten ska vara bra och att funktionerna är aktuella.

  Hur tänker du med en mobilapp till detta? Att då ha cellartracker i en app som man får i köpet? Och vinkylen och appen kommunicerar med varandra?
   
  sunqan gillar detta.
 11. Jonas Sand

  Jonas Sand Medlem

  Vertikala ribbor som går mellan de olika hyllplanen? Något sådant kanske.
   
  Sarah Wu gillar detta.
 12. john b

  john b Medlem

  Jag skulle vilja ha helt tyst kylning. Inte ljud. Noll decibel.
   
  Anders Bjurestig, LarsW, Emanuel och 2 andra gillar detta.
 13. Sarah Wu

  Sarah Wu Medlem

  Får man fråga hur du sortera vinerna nu förutom vinsorterna? Har du nån excel fil? Nåt eget system som du kommer ihåg i huvudet? Du får gärna bifoga en bild eller skicka privat meddelande till mig, skulle uppskattas :D tack!
   
 14. Dejzan

  Dejzan Medlem

  Personligen är utdragbara hyllor inte viktigt.
   
 15. Jesper L

  Jesper L Medlem

  En hygrometer som fungerar.

  *host host Climadiff är sämst*
   
  Hardolph gillar detta.
 16. Poussard

  Poussard Medlem

  Hur tänker du att det skulle fungera? Om jag flyttar en flaska från rad 2 plats 1 till rad 1 plats 2 ska den automatiskt byta ”bin” i CT då och hur ska kylen förstå det? Med IoT?
   
 17. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  Jag önskar en funktion som automatiskt tar fram vinet jag vill ha. Inget mer rotande och flyttande av andra flaskor. Ange vilken flaska man vill ha och den kommer fram, som en godis/läskautomat på stan.
  Även inkommande viner ska hanteras automatisk. Man lägger i en flaska i en öppning, anger vilket vin det är på en panel, och swoosh så har den lagts in någonstans.
   
  Sarah Wu, sunqan, Wintermute och 5 andra gillar detta.
 18. JonasBo

  JonasBo Medlem

  Jag tror på att man ska ordentligt se över hur man kan använda utrymmet på ett optimalt sätt. Väldigt få konsumenter som bara använder en flasktyp, och flasktyper kan ju variera i en vinregion (se på piemonte, t ex).
  Digitala verktyg ska inte en kyltillverkare hålla på med. Tror inte de förstår sig på marknaden eller konsumenterna för att skapa en tjänst som är vettig. En konkurrent till CT eller liknande skulle falla platt och inte kunna sammanföra vinintresserade. Man har ju intresset oavsett vilken kyl man har, man kanske inte har en kyl alls...

  Lite krasst svar kanske men my two cents
   
  MacX, Helen, sunqan och 3 andra gillar detta.
 19. LarsW

  LarsW Medlem

  Är enig.
  Det blir fort problem med artiklar med multifunktioner. Speciellt om man kombinerar funktioner med lång livslängd, typ kylar, med sådan som har kort livslängd, som allt digitalt. All digital hård- och mjukvara kommer vara inaktuell inom få år medan kylar kan hålla i årtionden.
   
  JonasBo gillar detta.
 20. Wintermute

  Wintermute Medlem

  Man skulle kanske kunna lösa det med en kamera ovanför kylen och någon fiffig bildbehandling. Och kanske en kamera under, så att man inte behöver vända flaskan på rätt håll är man hanterar den.
   

Dela sidan