Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Disfrutar ** (Barcelona)

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Difrutar är en av Barcelonas hetare restauranger och har precis fått sin andra stjärna. När jag var där så hade den bara en stjärna. Restaurangen har kopplingar till legandariska elBulli med Oriol Castro. Maten är i den moderna kemiska lekfulla skolan så jag hade förväntat mig något utöver det vanliga! Fanns tre menyer att välja på. Klassisk, ny och en maxad med namn Disfrutar med rätter från båda. Servitören rekommenderade den klassiska för nybörjare, men gissa vilken vi valde...
Första vinet blev en moderat prissatt Egly Rosé och därefter viner om jag inte kommer ihåg. Eglys Rosé är en av de bästa standardroseerna om den nu kvalar in där efter senaste årens prishöjningar. I den kraftigare skolan med PN och fat, mycket smak men ändå bra med frukt. En av @Daniel A s favoriter och vad han har för smak vet väl alla.:cigarr:

Många rätter blev det och jag var där i samband med omröstningen så detta är vad minnet förtäljer två månader senare.

Fruset "finger" av passionsfrukt med rom på toppen.
IMG_20170928_212412.jpg

Lychee och rosvatten. Tanken var att man inte skulle äta rosbladen som var bittra. 4 av 12 blad var kvar på bordet när tallrikarna hämtades. Jag tänker därmed inte klaga på att denna rätten. :oops:
IMG_20170928_212719.jpg

Rödbetor? Det jag kommer ihåg är att de låg under "jorden" när de kom ut varpå servitören skakade skålen och vips kom betorna fram till ytan. Lekfullt och häftigt.
IMG_20170928_212733.jpg
Äppelcider.
IMG_20170928_213322.jpg
Panchino fylld med kaviar. Mums.
IMG_20170928_213506.jpg
Valnötsgodis med mango, tonkabönor och ett stänk Lagavulin på händerna som gjorde susen för dofterna.
IMG_20170928_214608.jpg
Mandarinblomma.
IMG_20170928_215549.jpg
Fisk med den klassiska dekonstruerade elBulli-oliven. Smakade söt tomat.
IMG_20170928_220008.jpg

Gazpachosmörgås.
IMG_20170928_220846.jpg
Någonting som smakade mandel.
IMG_20170928_221342.jpg
Ägg med svampsmak.
IMG_20170928_221937.jpg
Majs och anklever.
IMG_20170928_222441.jpg
Dekonstruerad ceviche. En av kvällens bästa rätter och vi fick den två gånger efter att prästen i sällskapet uttryckt en oro över att inte bli mätt.
IMG_20170928_222926.jpg
Laxrevben med dragonmajo.
IMG_20170928_223506.jpg
Razorclam med sjögräs.
IMG_20170928_224208.jpg
Maraconi carbonara.
IMG_20170928_225000.jpg
Något med kaviar.
IMG_20170928_225724.jpg

Flytande sallad.
IMG_20170928_225740.jpg
Nudlar.
IMG_20170928_230435.jpg

Alldeles för lång tid passerad för att komma ihåg vad allt var och alla intryck. Men så blir det när man skjuter upp skrivandet för länge. Lite inspiration kan det nog ge ändå. Hade skyhöga förväntningar som inte infriades först men när intrycken fick sjunka in och jämföras med övriga restauranger på resan omvärderade jag upplevelsen. Det är som med vin man har suktat efter och har ohemula förväntningar på. Hursomhelst en stark rekommendation för matnörden i allmänhet och i synnerhet för den som gillar det moderna och experimentella köket. Ett tips är att ta den klassiska menyn för den som vill ha elBullikänsla.
 

Attachments

  • IMG_20170928_214952.jpg
    IMG_20170928_214952.jpg
    74,3 KB · Visningar: 215

Daniel A

Administratör
Verkar vara en galen restaurang - blir riktigt nyfiken! Finns en vag möjlighet att jag kommer återuppleva det hedonistiska Spanien i sommar, och det här blir nog en restaurang på listan.

Hoppas de har kvar Egly Rosé bara. :ängel:
 
Trådskapare
Crist(al)ian 77

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Verkar vara en galen restaurang - blir riktigt nyfiken! Finns en vag möjlighet att jag kommer återuppleva det hedonistiska Spanien i sommar, och det här blir nog en restaurang på listan.

Hoppas de har kvar Egly Rosé bara. :ängel:
Lite galen men på ett bra sätt som en Escombro på Bar Brutal. Disfrutar är restaurangernas Sagrada Familia...tror inte du blir besviken och Egly finns nog kvar men den kostar säkert mer än 135 € nu. För övrigt var det inga roliga priser i vinlistan med några enstaka undantag.
 
Toppen