Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Dricka vad till råbiff på älg?

Köra klassiskt med en bourgogne, eller gå på något annat? Hur mycket viltsmak blir det som råbiff jmfr med tillagat?
Kapris, lök och chips på jordärtskocka som tillbehör.
 

chambertin

Medlem
Köra klassiskt med en bourgogne, eller gå på något annat? Hur mycket viltsmak blir det som råbiff jmfr med tillagat?
Kapris, lök och chips på jordärtskocka som tillbehör.
Pinot av lite stadigare slag funkar väldigt bra.
i alla fall gjorde denna tyska pinne det förra fredagen till en råbiff:
IMG_0065.jpeg
 

chambertin

Medlem
Japp! Du tror inte man behöver ännu lite kralligare vin m.t.p. att det är älg?
Den var ganska tät och maffig. Hälften var i USA och andra halvan i Côte de Nuits.
Vi hade inte vilt skall tilläggas men ”sydälg” är ju inte så vilt i sin smak brukar jag tycka ändå.

Fick den till en servering med 4 olika kötträtter (ihop med Pavie -03, Lynch-Bages -17 bl.a ) och till råbiffen briljerade den men till renen (tillagad och med sås på svart trumpetsvamp) så var Pavien helt outstanding.
 
Toppen