drickbart eller ej?

Diskussion i 'Vin' startad av KockJohan, 12 november 2015.

 1. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  Hittade dessa två flaskor som jag tänkte köra på en provning om ett par veckor och skulle behöva lite råd, för om de inte är något liv i dem har jag möjlighet att beställa hem reservflaskor tänkte jag.

  En port är ju alltiden en port och kan klara sig bra, vilket jag är med på. Men denhär producenten har jag aldrig prövat förut, och vet nån om det är något vidare att lita på?

  Den Österrikiska är vad jag förstår helt på ädelrötade druvor och bör därmed oxå överleva längre, men ser ut att vara fullt mogen i färgen.
  denhär producenten verkar göra mkt skit också så är lite tveksam på kvalitet
  Var tror ni och tips på reserv flaskor mottages gärna :)
   

  Bifogade filer:

  Mattias Schyberg gillar detta.
 2. gece

  gece Man vänjer sig.

  Lenz Moser TBA är väl inte Yquem men senare årgångar är långt ifrån dåliga. Oklart hur de var på sjuttiotalet förstås...
   
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Spontant så tror jag det blir mycket lyckosamt med dessa. Fan, jag blev riktigt sugen själv. Kom förbi här hos mig imorgon så testar vi. :cigarr:

  Har tyvärr ingen koll på portvinet producentmässigt (skulle dock bli förvånad om den inte är trevlig ändå med tanke på portvinsinstitutets hårda kvalitetskrav, speciellt för Vintage Port), men även österrikaren borde ju ha en rimligt god chans att fortfarande leva med allt härligt socker och syra. :)
   
  KockJohan gillar detta.
 4. ChristianB

  ChristianB DipWSET

  Lustigt nog har jag en bok hemma med typ 50 år av årgångar i Douro. ;)

  1977 var tydligen ett mycket bra år generellt, men inte riktigt en toppnotering som (enligt boken) -63 och -66. De flesta husen gjorde ändå en vintage för 77an! Intressant nog nämns flera hus där vinerna bör drickas upp för de är på nedgående: "Cálem, Croft, Quarles Harris, Rebello Valente, Rozés and Sandeman are fading and should be drunk quite soon."
   
  KockJohan och Mattias Schyberg gillar detta.
 5. buteljen

  buteljen Medlem

  Kanske har du koll på vintageport.se ? Den drivs av ett gäng seriösa portvinsentusiaster. Här är en länk till producenten och några provningsnoteringar :) . De provade tydigen 1977 för någon vecka sedan och gav den 17 poäng.
   
  kayaker, ChristianB och Mattias Schyberg gillar detta.
 6. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  Grymt tack :)!
   

Dela sidan