StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Första besöket av många kommande!
Kvällsmeny: 12,000 JPY / person
Korkavgift: 3,000 JPY / flaska
Stil på maten: överdådig fransk mat med många ingredienser och spännande smakpalett med japanska ingredienser och sensitivitet. Bästa ostbrickan i Japan!
En restaurang vars restaurantör startade upp restaurangen i Nishi-Azabu (förnäm del av Tokyo med många stjärnrestauranger, bla L'Effervescence) men sedermera flyttade restaurangen till Yokohama och Chinatown. Det är lite skoj för det är nog den enda franska restaurangen i hela Chinatown. Hela gatan är stökig och skräpig, men utanför denna restaurang är det perfekt städat, vackra krukväxtger och med en exklusiv känsla redan innan man tagit sig in. Inredningen översvämmas av växter, klassisk japansk arkitektur och franska inslag. Känns gediget, interkulturellt och välkomponerat för det är smakfullt utfört.
Herr kock, Hisao Nishimura, bjöd in mig till deras söndagsprovargäng. Tänk ändå vad lite trevligheter och en god dialog kring vin kan resultera i! Har ju fortfarande inte hittat mig något fungerande vingäng i Japan...
Vi körde bara en flaska i afton, en 2012 Paleo Rosso, 95p
Över till maten:
Vit sparrispudding i grön sparrissås med sjöborreorgan, kaviar och bladguld. Magiskt!
馬刺、BASASHI。Sashimo av häst med olivoljepuder, spännande lök och örter i en härligt syrlig sås med lätt sötma som sammantaget gjorde detta till mitt livs bästa servering med rått hästkött.
Helfriterade räkor, HANA NO ME smör och fisken TAI (uer?) tillsammans med några av vårens speciella bergsgrönsaker samt nyploppade bambuskott i sås på アサリ、ASARI, "korthalsade musslor". Sublimt!
Vårens primörer! Vitkålssoppa med kotunga och några spännande örtkryddor. Tänk om farmor hade kokat sån här köttsoppa!!! MUMS!
Basen är en DASHI som är helt fantastiskt välbalanserad.
Grillad anka med grönsaker och två såser. Denna rätt gorde inte DET för oss. Murklorna var förvisso underbara, men båda såserna var rent av ihåliga. En skoj sak med ankan, är att han låtit grilla ett lager med bearnaise. Det var riktigt lyckat! Bästa bean någonsin!
Hustrun valde dessert.
Lätt den bästa ostbrickan någonsin i Japan. Rejäla bitar och dessutom fullt mogna ostar. Normalt får man i Japan Conté, Mimolette samt någon smaksatt ost (tryffel, badat i vin eller askad). Det här var personligt och modigt ur det japanska perspektivet.
En spännande detalj är att deras bröd är väldigt gott, men det serveras utan varken olja eller smör...
Sammanfattning: Underbart bra restaurang och med vinprovningar där lär det bli en välfrekventerad restaurang som ligger bara någon minuts promenad från stationen Ishikawacho i Yokohama (Negishi Line)
Kvällsmeny: 12,000 JPY / person
Korkavgift: 3,000 JPY / flaska
Stil på maten: överdådig fransk mat med många ingredienser och spännande smakpalett med japanska ingredienser och sensitivitet. Bästa ostbrickan i Japan!
En restaurang vars restaurantör startade upp restaurangen i Nishi-Azabu (förnäm del av Tokyo med många stjärnrestauranger, bla L'Effervescence) men sedermera flyttade restaurangen till Yokohama och Chinatown. Det är lite skoj för det är nog den enda franska restaurangen i hela Chinatown. Hela gatan är stökig och skräpig, men utanför denna restaurang är det perfekt städat, vackra krukväxtger och med en exklusiv känsla redan innan man tagit sig in. Inredningen översvämmas av växter, klassisk japansk arkitektur och franska inslag. Känns gediget, interkulturellt och välkomponerat för det är smakfullt utfört.
Herr kock, Hisao Nishimura, bjöd in mig till deras söndagsprovargäng. Tänk ändå vad lite trevligheter och en god dialog kring vin kan resultera i! Har ju fortfarande inte hittat mig något fungerande vingäng i Japan...
Vi körde bara en flaska i afton, en 2012 Paleo Rosso, 95p
Över till maten:
Vit sparrispudding i grön sparrissås med sjöborreorgan, kaviar och bladguld. Magiskt!
馬刺、BASASHI。Sashimo av häst med olivoljepuder, spännande lök och örter i en härligt syrlig sås med lätt sötma som sammantaget gjorde detta till mitt livs bästa servering med rått hästkött.
Helfriterade räkor, HANA NO ME smör och fisken TAI (uer?) tillsammans med några av vårens speciella bergsgrönsaker samt nyploppade bambuskott i sås på アサリ、ASARI, "korthalsade musslor". Sublimt!
Vårens primörer! Vitkålssoppa med kotunga och några spännande örtkryddor. Tänk om farmor hade kokat sån här köttsoppa!!! MUMS!
Basen är en DASHI som är helt fantastiskt välbalanserad.
Grillad anka med grönsaker och två såser. Denna rätt gorde inte DET för oss. Murklorna var förvisso underbara, men båda såserna var rent av ihåliga. En skoj sak med ankan, är att han låtit grilla ett lager med bearnaise. Det var riktigt lyckat! Bästa bean någonsin!
Hustrun valde dessert.
Lätt den bästa ostbrickan någonsin i Japan. Rejäla bitar och dessutom fullt mogna ostar. Normalt får man i Japan Conté, Mimolette samt någon smaksatt ost (tryffel, badat i vin eller askad). Det här var personligt och modigt ur det japanska perspektivet.
En spännande detalj är att deras bröd är väldigt gott, men det serveras utan varken olja eller smör...
Sammanfattning: Underbart bra restaurang och med vinprovningar där lär det bli en välfrekventerad restaurang som ligger bara någon minuts promenad från stationen Ishikawacho i Yokohama (Negishi Line)