Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Exklusiva partier från Winemarket

Winemarket

Leverantör
Här är några av de små partier som just nu finns i lager. Privatimport eller beställningssortiment (se not).

Artiklar i beställningssortimentet finns beskrivna på www.winemarket.se

Domaine de la Vougeraie, Bourgogne, årgång 2011

Det finns egendomar som har förmånen att arbeta helt utan kompromisser och helt utifrån sina visioner. Det här är en av dem. Domaine de la Vougeraie i byn Premeaux Prissey ägs och drivs av familjen Boisset. Men det dröjde ända till 1999 då det första vinet med namnet Vougeraie lanserades. Under 1990-talet köptes en rad olika toppvingårdslägen i både Côte de Nuits och Côte de Beaune. Det första vingårdsläget som köptes var “Les Evocelles”. 1994 påbörjade man en omdaning mot ekologisk odling. Idag är alla viner biodynamiskt odlade och ekologiskt certifierade.

Bourgogne har över 4000 registrerade vinproducenter, och bland vinmänniskor är det välkänt att du måste ha bra koll på vilka som är bra och dåliga producenter i denna region. Men bland alla dessa ofta väldigt små producenter finns några av världens mest ansedda gårdar. Domaine de la Vougeraie tillhör utan tvekan detta toppskikt.


Produkt

Pris

Antal flaskor

Beaune Blanc Beaune Les Pierres Blanches

249 kr

414 (BS)


Gevrey-Chambertin "Les Evocelles"

389 kr

180

Nuits-Saint-Georges 1 Cru Les Damodes

499 kr

180 (BS)

Vougeot 1 Cru Les Cras

499 kr

180 (BS)

Vougeot 1 Cru Le Clos Blanc (Monopole)

729 kr

12 flaskor kvar

Clos de Vougeot Grand Cru

990 kr

60 SLUT

Corton Charlemagne Grand Cru Blanc

1 490 kr

12 SLUTLa Jota, Napa Valley
La Jota var en av de första vingårdarna i Napa Valley och dessutom ett av de allra första ”kultvinerna” från Napa. Mycket liten produktion och väldigt lite släpps till den internationella marknaden. Här måste du vara med på den personliga mailing-listan…

Produkt

Pris

Antal flaskor

2010 Howell Mountain Cabernet Sauvignon

495 kr

40

Monte Rosola, Toscana
Med stjärnvinmakaren Alberto Antonini vid rodret så har den tyske entreprenören Gottfried Schmidt förverkligat sin livsdröm; en super-tuscan i toppklass. Medaljerna regnar över det lilla vinhuset i Volterra som bara har drygt 2 ha vingårdar.

Produkt

Pris

Antal flaskor

2009 Corpo Notte

249 kr

100 (BS)
 
Toppen