A
Anders1234
Hej!
Jag har druckit champagne och annat mousserat lite sporadiskt genom åren. Med det är jag en sann nybörjare som inte lärt mig något nämnvärt.
Igår stötte jag på en champagne (Collery bdb nv) som var förhållandevis mörk. Jag uppskattade den och tyckte att den kändes som en lite mer mogen champagne.
Tänkte utbilda mig och googlade vad det är som gör att vissa champagner blir mörka och möts då till min förvåning att det normalt rör sig om viner som blivit dåliga. Är detta alltid fallet eller finns det situationer där en mörkare ton inte indikerar ett förstört vin? Om ja, vad beror då detta på?
Vänligen,
Anders
Jag har druckit champagne och annat mousserat lite sporadiskt genom åren. Med det är jag en sann nybörjare som inte lärt mig något nämnvärt.
Igår stötte jag på en champagne (Collery bdb nv) som var förhållandevis mörk. Jag uppskattade den och tyckte att den kändes som en lite mer mogen champagne.
Tänkte utbilda mig och googlade vad det är som gör att vissa champagner blir mörka och möts då till min förvåning att det normalt rör sig om viner som blivit dåliga. Är detta alltid fallet eller finns det situationer där en mörkare ton inte indikerar ett förstört vin? Om ja, vad beror då detta på?
Vänligen,
Anders