Fat Duck *** (England)

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Crist(al)ian 77, 28 november 2015.

 1. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape Moderator

  Efter en mjukstart i London med (usel) lunch på Gordon och Ducasse så bar det västerut till Bray där höjdpunkten på resan Fat Duck ligger. Fat Duck är Hestons barn och behöver väl inte närmare presentation (det är som att fråga vilken årgång CdM på magnum släpptes för första gången...[​IMG]). Ytterst svårbokad restaurang men tipset är att försöka med större sällskap (+4) vilket gäller för alla populära restauranger. Vi lyckades inte få ihop det innan de stängde för ombyggnad och gästspelade i Australien, men nu precis vid nyöppnandet 29 september 2015 lyckades matporrsurfandes @Jesper boka bord. Först var tanken lunch på lördagen men över natten så vart alla bord fullbokade så det blev fredag kväll vilket knappast var någon förlust! Eftersom Fat Duck varit stängt för ombyggnad så finns den inte i guiden 2015 men jag dunkar in *** i alla fall i förebyggande syfte.


  Varning, förskottsbetalning gäller om 255 £ för menyn gäller, så den som bokar sällskapet behöver ha deg! Sen tillkommer dricka med den fördelen att man glömt att man reda betalt för maten...[​IMG]


  Fat Duck är mer än mat och är ett helt koncept, en upplevelse helt enkelt och med minnen som röd tråd. Därför bör en varning för den som tänkt besöka stället ges, fortsätter du läsa så förloras en del av överraskningarna men kan du hålla dig?[​IMG]

  Först ut berättades lite om kommande resa och en karta visades. Ska erkänna att jag kände mig obekväm med konceptet och att det kändes pretentiöst. Men efter hand så lättades det och man kände sig som barn på nytt vilket självfallet var tanken, dvs att väcka nyfikenheten och gamla minnen.


  P.g.a. detta får man svara på en del frågor i samband med bokningen och Jesper sa att vårt gemensamma intresse var vin så vi fick frågan om vi nöjde oss med vinlistan eller om vi ville kolla källaren. Gissa om sommelieren blev förvånad när @Orpale och hans flickvän valde vatten till menyn.[​IMG] De ursäktade sig med att de inte kände för alkohol (på en fredag kväll) även om det naturligtvis var av snålhet. Till deras försvar så är de studenter och hade redan lagt 3 300 för maten plus kommande restauranger... Hursom så var vi bara två vindrickare kvar och då Jesper gick för ett rudimentärt vinpaket för 145 £ så valde jag istället en flaska Vilmart Cellier d´or 2009 och tänkte på @Elvis. Nu räddade jag situationen när jag sa att flaskan var min helt egna vilket kändes riktigt schtek.[​IMG] Visst passar inte champagne till allt men hellre bra vin och bra mat en dåligt vinpaket...2009 är ett varmt år men just därför bra att dricka ungt då jag har svårt för syrastinna unga toppårgångar. Typisk fatad Vilmart med kraft som kan misstas för PN blint i alla fall av mig men nu var det så klart typiska chardonnaytoner med lätt jästighet.


  Starten på resan var den första amusen, en rödbetsmaräng inte helt olikt en jag själv gjort till ett nyår så snacka om minnen.

  fat-duck-1.jpg

  Därefter en pepparrotskräm med gurka och jordärtstskocka. Ljuvliga rena smaker och härlig sås i vinpaketet var det en gindrink till men Vilmart funkar det med.
  fat-duck-2.jpg

  Nu var det dags att träffa draken. Man fick välja på fyra smaker; Campari-apelsin, rom-kokos, tequila-lime och gin-lime vad jag kom ihåg. Jag gick på Negronivarianten bitter som jag är. Ingredienserna var blandade i sifon och tillreddes till en maräng vid bordet m.h.a. flytande kväve. Kul grej och här kom drakens rök...

  fat-duck-who-will-be-the-dragon.jpg

  Efter det så var det gryning och dags för teet bestående av vertikalt (!?) skiktad kaninbuljong med dragon där den ena sidan var kall och den andra varm.[​IMG] Newton gillar inte detta och inte jag heller men häftigt värre!

  fat-duck-4.jpg

  Till frukost så är det flingor som gäller som alla barn vet så det var bara att välja! Lekfullt värre och det funkade tro mig och gör ni inte det så åk dit och erfar.

  fat-duck-5.jpg fat-duck-7.jpg

  Sen var det dags att åka till havet. En snäcka med hörlurar kom in och ljudet var vågor. Detta tillsammans med någon fisk, sjögräs och tapiocasand. Mer hav än så här kan det knappast smaka, tänk tång, strand och ostron på samma gång. Så långt bort från svensk smörstekt fisk man kan komma men gott och häftigt. Att ha Vilmart i glaset skadade inte heller.

  fat-duck-8.jpg

  På stranden har man så klart glass och här kom en Waldorfsalladsglass och en med lax, advocado och pepparrot in. För engelsmannen säkert mer bekant en för en annan men så klart kul och även gott med glass mitt på dagen (Ja lamporna över bordet följer dygnets skiftningar så nu var det ljust värre).

  fat-duck-10.jpg

  Efter glass så var det dags att leta krabbor

  fat-duck-12.jpg

  och döda dem...

  fat-duck-14.jpg

  Annan kanonrätt bestående av krabba, rom, musslor och deras spad. Ytterligare en topprätt och champagnen försvann allt snabbare...

  Senare på dagen gick vi in i skogen och åt en svamp-tryffelrätt med rödbetor och svartvinbär. Helt magisk rätt! Inte helt olik "Woodlands" på Pergola. Mörka murriga jordiga smaker med svamp och tryffel i bakgrunden som ackompanjerade fyrverkeriet hela vägen i mål. Var bara en Bolly eller Dompa Rosé som saknades...

  fat-duck-18.jpg

  Sen blev det en sköldpaddssoppa som i England vart så dyr att de började göra den på kalvhuvuden istället. (Idag är det hästkött[​IMG]). En referens till Alice i underlandet som jag missat... så inget mer än en god soppa före middagen på kvällen.

  fat-duck-20.jpg


  Först en "räkcocktail" på jätteräka, shiitake, sesamfrön, plommonpuré och kristalliserat sjögräs. Formidabel början/fortsättning på middagen och kvalitet av högsta klass. Inte en enda randanmärkning så långt och Vilmart funkar till allt!

  fat-duck-23.jpg

  Så till kvällen varpå lamporna dimmades och ett ankbröst med blodpudding, lök och apelsincest. Knaperstekt fett som smalt i munnen på denna gudomliga anka, var bara en SQN som fattades.

  fat-duck-25.jpg

  Till maten tar man så klart en cigarr.

  fat-duck-26.jpg

  Nu bör det varnas för att denna var till för att ätas och inte tändas som någon i sällskapet trodde efter några glas vin och vetskap om att Hestons mat är experimentell. Även efter att vi förvånat kollar på så framhåller personen att jo det händer nog något... varpå servisen med en sträng blick säger; försöker du sätta eld på stället som är byggt av stockar! Hårdare avhyvling går nog knappast att få när man degat +6k för en middag och stämningen vart lite tryckt efter det.[​IMG]

  Serverades även trevligt knapriga ankchips till.

  Efter mat så krävs det efterrätt och då finns det väl inget bättre sätt att börja än en dekonstruerad Tjatå de Jakäm. Botrytisvinbär med rockefellerostpulver på. Kommer ärligt inte ihåg den till 100 % men andra säger att den var bra...

  fat-duck-28.jpg

  Så till något jag kommer ihåg, whiskeyvingummin! En resa runt Skottland med avslutning i Kentucky med pappa Jack. Oban är favoriten i vanliga fall och även här. Först tänkte jag ta JD föra tjäramonstet Laphroaig men självklart var ordningen noga genomtänkt. Gommen behöver svalkas av efter Laphroaigen och det fixade pappa Jack perfekt. För en gammal barräv var detta bästa efterrätten på länge.

  [​IMG]
  fat-duck-29.jpg

  Efter cigarr och whiskey så var det läggdags...det var t.o.m. fläckar på kudden som kvinnan i sällskapet anmärkte på men det väckte en del minnen till liv så det kanske var meningen, japp alkohol och sen kväll medför sämre humor...[​IMG]

  fat-duck-30.jpg

  https://videos.files.wordpress.com/PsdFmkIz/fat-duck-1_dvd.mp4

  Nästan natt och tema John Blund och till desserten av malt och apelsin så fick man en sked av luddigt fårskinn som värmde i handen.

  fat-duck-31.jpg

  I England så krävs det förstås te innan läggdags och drömmarna.

  In i drömmen så var det bara att välja godis i godisaffären!

  fat-duck-34.jpg


  Det man inte orkade fick man ta med sig hem och det var bokstavligen natt nu! En middag eller resa som denna tar sin tid (+4 timmar) men är klart värt det. Häftigaste restaurangupplevelsen utan tvekan. Konceptet kanske skrämmer de renlärige men kommer även väcka barnet till liv. Jag rekommenderar dock att boka ett av de tidigare borden så man inte ser hela resan som övriga gör vilket hände oss. Å andra sidan, om ni läst detta så vet ni ändå historien även om jag inte avslöjat allt...

  För mig topp 3 av alla restauranger jag ätit på tillsammans med Osteria Francescana och en senare restaurang på resan. Genomgående övergrym mat rakt igenom och omöjligt att hitta något att anmärka på (förutom vinpriset då...). Då får man även beakta att man har stora förväntningar från början som ibland kan förta känslan men detta hände inte här. Alltså en *** som gör skäl för kriteriet att den är värd en resa. Åk dit och lämna släkten hemma![​IMG]
   
  Last edited: 28 november 2015
  buteljen, MartinE, Elvis och 8 andra gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Kul, har enbart testat Hestons bar som ligger strax intill Fat Duck, men har alltid velat prova den riktiga restaurangen. Avundsjuk milt sagt!
   
  Crist(al)ian 77 gillar detta.
 3. matage

  matage Medlem

  Självklart kunde jag inte hålla mig från spoilern trots att jag har bord där för en lunchsittning i Februari.

  Har försökt få en tvåa på Fat Duck i tre år men som bäst kommit ett steg in i bokningen och där torskat men nya setupen med att släppa bord för en månad i stöten gör det ju lite enklare.
  Det dock nära den här gången också eftersom nåt scipt i bokningen inte verkade gilla Firefox utan föredra IE på Win 10 (Tips från coachen - kör IE här!).
  Det var lite stressigt att bokstavligen se platsera försvinna framför ögonen medan man febrilt klickar utan att nåt händer ;)
   
  Crist(al)ian 77 gillar detta.
 4. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape Moderator

  Hur var det, har du glömt att du var där och hur det smakade?;)
   
 5. matage

  matage Medlem

  Tack fär påminnelsen - hade helt glömt att jag lovat posta men jag kan lova att jag nog tänker på den där middagen minst en gång i veckan :)

  Vi hade bord på lunchsittningen vilket jag nog skulle rekommendera. Vi åkte ut till Bray med runt 90 minuter till godo men det fanns verkligen inte jättemycket att göra. En fin kyrka med en fasad av flintamosaik var väl det mest spännande så vi passade på att ta en "enstjärning öl" på Hinds Head och prata igenom våra förväntningar. Väldigt mysigt pub och som jag gärna skulle äta på baserat på vad som bars ut till borden


  12768196_10153962734462498_946552402359213070_o.jpg

  Nåväl - Let's go down the Rabbit Hole...
  Menyn var densamma som vid ditt besök förutom "middagen" som ändrats men jag lägger resten i spoilers.
  Sammanfattningsvis kan jag säkert säga att den ligger på topp bland mina restaurangupplevelser. Just att konecptet verkligen "funkar" och det kändes aldrig krystat eller konstigt. Man satt verkligen mer och myste lite smått leende genom hela upplevelsen.
  En högst oväntad upplevele var att vi fick en svensk servitris. Vi frågade var hon kom ifrån och hon svarar nåt i stil med "..en liten by uppe i Hälsingland som ni säkert inte hört talas om.. [byns namn har jag glömt nu].."
  Det visade sig att det är typ under en mil från var jag är uppväxt så min pappa hade järnkoll :)

  Vi startade med ett glas Comtes 06 men körde sedan vinpaketet. Jag *vet* att jag ska ha vinerna noterade nånstans men får leta..
  Många spännande vinval i paketet och några som man vid första sipen tänkte att "... njaa - det här var väl inte så kul.." men när maten serverades var de spot on!

  Det mest minnesvärda för mig var en slovensk PN (var f*n är mina vinnoteringar???) till "Into The Woods-rätten. Animmalisk, packade med skogstoner och klart det glas vi sparade sista dropparna längst av för att sitta och dofta på.

  Menyn presenteras i kartform med ett redigt förstoringsglas. Rätterna beskrivs mer med var de hör hemma "på dagen" än vad de faktiskt är men som den "Hestonofil" jag är kunde jag lista ut de flesta. En stor del av mitt nöje var dock att se min pappas reaktioner eftersom han inte hade en aning vad han skulle förvänta sig..
  10644378_10153962734672498_7049577602490572546_o.jpg
  Maten så - Nu blir det bildbonanza!
  Den klassiska Aerated Beetroot med pepparrot. Lätt som luft och en riktig aromatisk Amuse-käftsmäll till Comten och en lysande inledning som satte ribbban,
  10683650_10153962731962498_5354074153844672003_o.jpg

  Just The Tonic - glass på jordaätrskocka i en örtbuljong som serverades med en habil draja på sidan av
  12719088_10153962732137498_5549115214938469575_o.jpg

  Så var det dags för cryopoached fördrinkar - mao Puff the magic dragon :)
  12079881_10153962731947498_4990756924859081213_o.jpg

  Hot and Cold Rabbit Consomme vertikalskiktad. Kanske ett av de svagare korten men lekaen med den sensoriska känslan av kall vänster/varm högersida (eller vice versa) kanske fick mig att fundera mer över det än över smaken i sig. Skulle utan problem beställa den igen dock.
  12719379_10153962732127498_7091855495496759787_o.jpg

  Sen kom frukosten - flingor med en leksak (eftersom jag beställt bordet och svarat på frågorna om min gäst så var min pappas leksak personifierad - nåt det tog en stund för honom att inse ;) )
  En gellad tomatconsomme i botten, rökt äggkräm, tryffel och crunch från löksmakande flingor.

  12764882_10153962732372498_8020098533112302279_o.jpg

  Signaturrätten Sound of The Sea. Väldigt milda finstämda smaker och bra... väldigt bra..
  12764557_10153962732757498_586858619912015985_o.jpg

  Efter det var det dags för stranden och glass.

  Det började med klassikerna Waldorf Salad och Smoked Salmon & Horseradish. Waldorfen (justerad för mig som nötallergiker) var kanske lite tam dock.
  12440413_10153962732857498_3461981880491652677_o.jpg
  Följt av en liten liten glasstrut med glass på krabba med topping på rostad paprika. Väldigt oväntad smak men märkligt nog väldigt gott. (jag har normalt lite invänjningsproblem med "cold savory dishes").
  12768183_10153962732862498_3541370230077904314_o.jpg
  Vi fortsatte sen på spåret sötma och krabba med Then we went Rockpooling. Veloutee på musslor, krabba, vit choklad med ett litet krabbskal gjutet i vit choklad och fylld med rökt kaviar och krabbkött. Nästan så man skulle behövt en brödbitför att suga i sig sista dropparna av såsen ;)
  12719091_10153962732877498_8696975704862259020_o.jpg
  Så kommer vi då till min favorit och kanske en av de godaste räter jag ätit - "Damping through the boroughgroves"
  En ny centerpiece på bordet med ett skogsscenario/mossa (återigen med specialgjorda dekorationer baserat på min pappas intressen ;) ) där de häller på nån aromatisk vätska som tillsammans med den dolda kolsyreisen skapar en väldigt bra inledning.
  12747350_10153962733087498_5577794748072082311_o.jpg

  Rätten då?
  En jord på något som liknar danskt rågbröd men sannolkt med lite lakrits(?), rödbeta..chokladtoner.. Varje tugga fick mig mer och mer fundersam och glad. Små öar av någon curryanstruken mayo och på andra ställen gömdes motsvarande med gele. Givetvis med en del tryffel som kronan på verket.
  12779252_10153962733252498_3119150161478033626_o.jpg

  Dags för afternoon tea med The Mad Hatters Tea Party. Ytterligare en Heston-klassiker och en av de snyggaste rätter jag vet.
  Om jag inte minns fel innehåller dock orginalet tryffelkuber och jag *tror* det skulle lyft den ytterligare ett par snäpp.
  12772069_10153962733307498_5073504185558965005_o.jpg
  Sen var det faktiskt dags för middag :)
  12747956_10153962733467498_7494454047662588016_o.jpg
  En öppen lasagne på langouistine
  12771743_10153962733527498_2452774786346544134_o.jpg
  Venison Poivre med betor & rödkål
  12778676_10153962733622498_5921388264296781505_o.jpg

  Botrytis Cenera. Fullständigt lysande smakexplosion av botrytisvarationer och sjukt vacker.
  Såg finalen på MasterChef Australia där de skulle återskapa den och med tanke på alla element som ingår skulle jag nog kastat in handduken... päronkla med popping candy, Aerated saffron, blåst socker, snö på roqouefort, apricot liquid gel..
  Värd en resa i sig :)
  12719261_10153962733742498_821801909653579768_o.jpg
  Lite sprit efter maten - Whisky Winegums med ett australiensisk tillskott.
  12671810_10153962734007498_9168808829902643657_o.jpg
  Nått taket på 20 bilder/post så jag får skapa en till ;)
   

  Bifogade filer:

 6. matage

  matage Medlem

  wrapup
  Sen börjar det närma sig läggdags.
  Älskar presentationen med en leviterande kudde (komplett med speldosemusik) på vilken det serverades maräng-macaroner med apelsinblomma, Tonka och malt.. och en mjölkglass med kristalliserad vit choklad på tallriken om jag inte minns fel . Och sen som sagt skedar med handtag i kaninpäls som man preppat med babypuder för att leka med doftsinnet.
  12710767_10153962734832498_4853516089826316913_o.jpg

  12496337_10153962734102498_500552454852067372_o.jpg

  Hemgjord varm Irish Cream
  12768241_10153962734162498_4071747789054928675_o.jpg

  Innan det var dags för Hestons Candy Shop med ytterligare en klassiker för oss tv-nördar - ätbara spelkort.
  OxChoc var lite som nån typ av fransk nougat men med definitiv köttsmak i bakgrunden. Riktigt häftig.. 12764464_10153962734287498_2442301956413997742_o.jpg
  12771518_10153962734277498_7253811966392948957_o.jpg
  Fem timmar senare och med en stadig Calva innanför västen fck vi också chans att titta in i köket där de var mittemellan wipedown från lunchen och prep för middagssittningen.
  12038596_10153962734767498_2850251771317216647_o.jpg

  Allts som återstod efter det var en snabb teknisk paus på övervåningen där Alice in Wonderland-temat helt klart går igen. Att hitta IN på toaletten var dock lite klurigt med de dolda öppningarna...
  10562581_10153962733482498_1660327919474957560_o.jpg
  Så vad ska man säga... Det är mycket pengar men för mig var det helt klart värt det. Jag är inte säker på om upplevesen är lika bra andra gången eftersom så mycket kommer av show och överraskningar men jag skulle vara beredd på att offra mig för att testa :)

  Om jag nu bara kunde hitta listan med viner vi drack... dock vet jag att den helt saknar smaknoteringar
   
  Jesper, Keen, Crist(al)ian 77 och 3 andra gillar detta.
 7. Jesper

  Jesper Medlem

  Daniel B och Mattias Schyberg gillar detta.
 8. Thirsty

  Thirsty Smygnykterist

  Bygger på tråden med en uppdatering från augusti 2019. I grunden samma meny som beskrivs så föredömligt ovan men med några rätter utbytta. Konceptet ”ett dygn” gäller fortfarande.

  Betyg: Bästa restaurang upplevelsen jag har haft. Galet bra mat, service och helhet.

  Pris: visst kostar det en slant men det är också en middag man kommer ihåg. Sen är ju allt relativt. Hade nöjet att beskåda en kinesisk familj på fyra personer där barnen var i 4-7 års åldern, japp det var full avsmakningsmeny som gällde. Frun släppte inte mobilen många minuter under middagen och petade lite i några rätter (mest intresserad av att fota vissa rätter. Herrn i sällskapet synes dock ha uppskattat måltiden och synes nöjd ut efter att ha spenderat ca 20 tkr på familjemiddagen. :D

  Vin: vi tog vinpaketet Discovery för 195 GBP. Ett bland paket med Champagne, Saké, vitt, rött, orange och sött. Ingen aning om det var prisvärt i sig men lockades av att de fick gå bananas på drycken (som de gör på maten). Nöjd med valet. Finns en del dryck att välja på om än inte det billigaste stället, såklart.
  ED033840-E409-4FA7-9731-0B0CBE2C0136.jpeg
  Tack för tipset ovan att boka bord vid direkt vid öppnandet så att man inte såg vad som skulle komma (även om jag själv hade förberett mig genom att läsa på och kollat varje klipp på Youtube så var det en överraskning för sällskapet)! Kommer nya sällskap ca var 10 min tills det är fullt.
  3D199465-353D-47F1-A3D8-68D97EA8269C.jpeg
  Och så lite om maten (har inte lärt mig spoiler) så blunda om du inte vill se!

  Välja smak och få lite spetsad glass.
  64821E71-B1BC-4815-9F62-8347218507D1.jpeg

  Fördrink, GT. Tror att den ingår med maten dvs inte dryckespaketet.
  1E1CCE86-4FFD-4CDD-9CC0-573E921B1C7E.jpeg
  Beställa frukost!
  E2E74786-71AB-4C3C-822C-CA4146022163.jpeg

  Innan frukosten får man en gazpacho med glass.
  E4C55949-D767-4FDD-9044-AA21DA9070D5.jpeg

  Bröd, smör och sylt. Gott jäkla bröd.
  3D15473F-C991-4EEC-BF78-3C7A8C075E4F.jpeg

  Hot and cold dvs 50% varm och andra halva kall. Kaffe eller the beroende på vad man valt.
  B8A0E879-7052-4E16-AF6F-FE047063895C.jpeg

  ”Flingor med mjölk”, imponerande lika de vanliga flingorna men med en viss annan smak och mjölk.
  E10499F8-0F89-456F-AD1E-75F51BD02D53.jpeg

  Klassikern men så jäkla bra. Ljudet från havet har helt klart en positiv inverkan. Vill minnas att Krug (?) har kört något liknande med musik och dryck, förstår varför.
  C4EEF60E-ACD5-4357-A610-06FC97A6F490.jpeg

  Magiska glassar. Gillar att personalen förtydligar att ”ni bör inte äta sten och grus, de är riktiga!”. Man kan ju aldrig veta här..
  62A8C775-4591-4968-8222-5A777ABAC604.jpeg

  Och en strut.
  2C01461C-2259-487F-8F0A-306DEBE95E60.jpeg

  Halvsmält krabba. Gillade den skarpt!
  23A25C75-989F-48A5-B5C7-D556A2B132CE.jpeg

  Och in i skogen..
  51EA5D85-DD4C-4181-8898-669FA49E3611.jpeg
  66EECC87-49ED-4117-A195-B5FDA8B983AF.jpeg

  Den vackraste rätten av de alla:
  0CB8EC0E-C308-4BC5-85ED-E0822C8F9B03.jpeg
  F5003821-8935-4546-A9FF-552DBCACBD97.jpeg

  Serveras med en bättre macka..
  C9943054-C905-4ACE-9A94-C1E3794B6699.jpeg

  Rödbeta med pepparrot, så jäkla bra!
  D84482C1-5018-465B-A5E6-D8BC7F449BD3.jpeg

  Till varmrätt hade jag valt lamm som är tillagad i lager serverad med kaviar, trevlig kombo.
  7AF53B2F-8B7D-4D33-B3E1-AEFD35353623.jpeg

  Fortsättning i nästa inlägg.
   
 9. Thirsty

  Thirsty Smygnykterist

  Fortsättning:
  Whiskey godis. Var lite orolig för denna då jag inte är något fan av denna dryck men de gick ner utan problem.
  BB77DF5C-733D-4BFF-83CB-8B6A1E3A1820.jpeg

  Dags att sova. Maräng och glass på svävande kudde. Ser dräkt ut om än att det nog var lite häftigare på den tiden då de introducerade den och tekniken har kommit allmänt ikapp men helt ok ändå.
  47CD12C4-7DE3-4D72-A725-6318A35764AC.jpeg

  Cindy shop
  6868400D-542A-4B74-89B4-F05A5492C05B.jpeg
  Perfekt att ha med sig tåget tillbaka till London.
  DE4D3F20-E338-4647-B265-272925178FD5.jpeg

  Avslutades en ett besök i köket. Just nu jobbar två svenskar där men den ena var på semester (somalier) men sen andra kom fram och pratade så glatt på ett skönt avslappnat sätt.
  7ADCA4F3-2351-468E-A2AF-8CD558C5D7F0.jpeg

  Hur lång tid tar måltiden. De anger 4-4,5 h. Vi var där i 5 h. Tog det lugnt, drack ut de sista, bara njöt och smälte alla intryck.

  Mät, smårund under fötterna är det dags att ta taxi till tåget (10 min, 6-10 GBP) och tåget tillbaka till Paddington station (40 min).
   
  MagnusH70, Dejzan, Mats och 15 andra gillar detta.

Dela sidan