Finlandsfärja - optimera inköp på vägen

Diskussion i 'Resor' startad av Omar Khayyam, 18 maj 2019.

 1. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  Sonen har tjatat i flera år - vill åka finlandsfärja. Vi har goda vänner som kräver besök på andra sidan Östersjön. Sagt och gjort - resan blir av i sommar. Men vad är smartast val ur det snäva perspektivet bäst inköpsmöjligheter av fine wines till rimliga priser? Avgång Stockholm.
   
  gece gillar detta.
 2. Sigdarve

  Sigdarve Medlem

  Grattis på födelsedagen gamle man!
   

  Bifogade filer:

  Omar Khayyam gillar detta.
 3. vintomas

  vintomas Bloggare

  Viking Line har sedan länge ett bra utbud på champagne till (för det mesta) bra priser. Så du bör åka Viking snarare än Silja. Utbudet övriga viner brukar dock inte imponera fullt lika mycket. En omväg via en Tallin-färja är inte att rekommendera, för de färjorna har (ännu) mer spritfokus i butikerna än Finlandsfärjorna.
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 4. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  tack :) mkt rolig spaning!
   
 5. Sigdarve

  Sigdarve Medlem

  Det var frugan som undrade om jag visste vem Omar Khayyam, på dagens Google är. Hon brukar fråga om dagens Google. Fan, det är ju han på finewines, sa jag och förklarade.
   
  Wintermute, Gradin och Omar Khayyam gillar detta.
 6. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

 7. Gradin

  Gradin Medlem

  Viking Grace är att rekomendera, brukar ha en "finewine" avdelning i champagnebaren med bra priser och vissa saker med ålder, utöver att dom kör Heidsieck NV för 360kr i taxfreen, även i taxfreen har dom tidigare haft Tignanello bra prissatt med flera (Chateau Pichon Longueville,Albert Bichot).
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 8. Peder

  Peder Medlem

  Jag brukar alltid köpa på mig ett gäng med "Pol Roger Brut" för tidigare 299:- nu 309 riksdaler på Ekerö Linjen, för övrigt ett ganska uruselt vinutbud på båtarna tycker jag.

  Screenshot_20190518-221111.png
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 9. NoSense

  NoSense Medlem

  Torres mas la plana är förjäkla bra. Men vet inte om priset är harmoniskt gentemot andra leverantörer.
   
  Omar Khayyam och Gradin gillar detta.
 10. Gradin

  Gradin Medlem

  Gentemot systembolagets senaste prishöjning är dom harmoniska!
   
  IsKr och Omar Khayyam gillar detta.
 11. sunqan

  sunqan Vinös

  Jo och med 10% extra när man handlade vin för mer än 50 euro blev det ännu bättre - 36 euro, samma pris som en stock general portion.
   
  Omar Khayyam och Gradin gillar detta.
 12. Gradin

  Gradin Medlem

  Ja 599:- på bolaget är ju ej rimligt :(
   
  sunqan gillar detta.
 13. Jesper L

  Jesper L Medlem

  Tolkar det som att du ska åka hela vägen till Finland?

  Har för mig att det då är euro som gäller i tax freen.

  Har åkt Stockholm - Mariehamn några gånger med Viking Line (Cinderella är fartyget). Krug Grande Cuvee kostar 1 149kr, Charles Heidsieck brut Reserve kostar 345kr, Jacques Selosse initial brut kostade 1 149kr (minnet sviker men cirka detta pris), Salon för 2 999kr.
  Det fanns väldigt mycket trevligt och det finns fler champagner än vad deras tax free hemsida visar. Alla priser är i SEK och det fanns även fina röda viner som Tignanello, Vega Sicilia Unico med mera.
   
  Omar Khayyam och Anders Landström gillar detta.
 14. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Cinderella är billigare då priset är i SEK kontra EUR på Viking Grace. ( Som bekant har vi ingen inflation i Sverige och våra finanser är urstarka :) ). Som tidigare nämnt, fine wines är lika med champagne. Ibland kan de även ha bra ölutbud. Jag åkte ett år direkt efter en ölmässa och fick med mig en hel del kul. Men orsaken jag åkt tidigare har endast varit champagne, speciellt då Charles Heidsieck låg runt 270 SEK flaskan.

  Ett tips är också att parkera bilen på båten. Billigare än på kaj och underlättar transporten :)

  upload_2019-5-19_8-21-12.png
   
 15. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  japp, det egentliga syftet med resan är att hälsa på goda vänner i Helsingfors.
   
 16. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Last edited: 19 maj 2019
  vintomas och Omar Khayyam gillar detta.
 17. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  låter hoppfullt: letade just efter den på listan men såg bara rosén från Charles H. Hur ser du på den i förhållande till vanliga NV Charles H i termer av pris och kvalitet?
   
 18. gece

  gece Man vänjer sig.

  Kan bekräfta denna då andra intressen än vin ibland sätter mig på Silja Galaxy. Den har changerat på vinfronten, var riktigt bra för några år sen, nu kan man iofs hitta några hyfsade vardagsviner till rimliga priser men källarobjekt får man vända sig annorstädes för.
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 19. vintomas

  vintomas Bloggare

  När det gäller det övre segmentet är det inte säkert att sortimentet är det samma i sommar som nu. De kanske t.ex. har Dom Pérignon 2008 då, Charles Heidsieck i annan version än rosé och Krug på större flaskor än kvartsmagnum. (Listan ser faktiskt lite "utplockad" ut jämfört med minnesbilden.)
  Specialarna av Piper-Heidsieck är troligen bra och du kommer som nämnts tidigare att kunna dricka dem ombord. Sedan flera år är Piper generellt ett bra hus (vilket de inte var i forna dar) trots sin storlek. De fanns tidigare någon "båtspecial" som var äldre flaskor av den vanliga Piper. Gissningsvis är "Essentiel by Essi" något liknande.
  Delamotte BdB 2008 lockar definitivt.
  Roederer BdB, beroende på årgång.
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 20. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Har inte druckit den så mycket att jag vill ge ett tvärsäkert "betyg". Den har, om jag kommer ihåg rätt, en bra dos av reservvin så den har tydliga CH drag.
   
  Omar Khayyam gillar detta.

Dela sidan