Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

kayaker

Cyklist
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Jag orkade heller inte räkna. Det var klart fler än fem...
 

Pomerol

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

De verkade inte ha riktigt koll på något. Kollade in whiskysidan som var lika bedrövlig. "Eller varför inte välja en grainwhisky som är gjord av majs, en maltwhisky som är gjord av korn och en blended whisky som är en kombination av dessa." En blended består ju av whisky gjord på malt men som dels är kolonndestillerad och dels är destillerad i enkelpanna.
 

Öhman

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Pomerol skrev:
De verkade inte ha riktigt koll på något. Kollade in whiskysidan som var lika bedrövlig. "Eller varför inte välja en grainwhisky som är gjord av majs, en maltwhisky som är gjord av korn och en blended whisky som är en kombination av dessa." En blended består ju av whisky gjord på malt men som dels är kolonndestillerad och dels är destillerad i enkelpanna.

En blended whisky görs på grainwhisky (kolonndestillerad ocoh ofta ett par tre olika sorter) och maltwhisky(enkelpannedestillerad och upp till 50 sorter).
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Metoden kallas för méthode champenoise och går till som så att druvorna först framställs till vanligt basvin. Därefter buteljeras vinet tillsammans med en jästtillsats i 18 månader och det är under denna period som bubblorna skapas. Flaskan vänds sedan så att jästfällningen hamnar i flaskhalsen och då kyls den ned vilket är förklaringen bakom det tryck som uppstår då man öppnar en flaska champagne. Det sägs att benediktinmunken Pierre Pérignon kom på detta under 1700-talet.

:eek:
 

Pomerol

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Öhman skrev:
En blended whisky görs på grainwhisky (kolonndestillerad ocoh ofta ett par tre olika sorter) och maltwhisky(enkelpannedestillerad och upp till 50 sorter).

Ja, och varje sort är gjord på mältat korn och inte majs.
 

Bubblaren

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Ser en Ulrik kommenterat på snubbens blogg-sajt. Och snubben blir sur ::)

Krävs visst ngt Googlekonto... annars hade jag skrivit en kommentar.
 

Öhman

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Pomerol skrev:
Ja, och varje sort är gjord på mältat korn och inte majs.

Grainwhisky är inte gjord på malt. Den är gjord på billigast möjliga råvara vilket oftast är majs.
 

Pomerol

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Öhman skrev:
Grainwhisky är inte gjord på malt. Den är gjord på billigast möjliga råvara vilket oftast är majs.

Du lät oförskämt säker på din sak och lika oförskämt hade du efter en dubbelkoll rätt även denna gång. Irreterande men samtidigt kul att få whiskykunskaperna uppdaterade.
 

Öhman

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Pomerol skrev:
Du lät oförskämt säker på din sak och lika oförskämt hade du efter en dubbelkoll rätt även denna gång. Irreterande men samtidigt kul att få whiskykunskaperna uppdaterade.

Oförskämt nöjd är jag också. ;D
 

Pomerol

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Gillade även: "Området ligger i nordöstra Frankrike och är känt för sin vinodling, 282,37 kvadratmeter av distriktet utgörs av vindodlingar och det är här den speciella druvan växer, den som gör att vinet får kallas för champagne. "
 

chambertin

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Här är några fler sajter från samma mästare:
http://www.filmning.se/ (välmatad sida)
http://www.fodelsedagspresenter.se/
http://www.vinupplevelse.se/
http://www.chokladupplevelser.se/
http://www.foretagsgava.se/
http://www.aretsjulklappar.se/
http://www.billigajulklappar.se/
http://www.roligajulklappar.se/
http://www.brollopspresenten.se/
http://www.pokerregler.org/
m.m...

Verkar som det går ut på att göra en sajt om ngt på max 24h och sedan lägga ut det.
Imponerande. ;)
 

Allaboda

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Jag tror affärsidén är att skapa sidor som är sökmotoroptimerade, dvs kommer högt upp i Googles lista på olika ord. Det skapar trafik till siten och så säljer han annonser.

Inget fel i det.

Men det hade ju inte skadat med ett uns av faktakoll innan han skrev sidan. Det är ju synd om någon som inte förstår bättre litar på vad som står där.

Å andra sidan är det ganska komiskt. :)
 
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Jag gillar speciellt den här formuleringen...l

"Till förrätten och desserten brukar en söt champagne passa bäst, exempelvis druvan chardonnay."

Hehe. Att en champagne är gjord på (enbart?) chardonnay säger inget särskilt om hur söt eller torr den är, men det tror jag nog alla här på forumet vet.
 

Elvis

Medlem
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Darth Angelus skrev:
Jag gillar speciellt den här formuleringen...l

"Till förrätten och desserten brukar en söt champagne passa bäst, exempelvis druvan chardonnay."

Hehe. Att en champagne är gjord på (enbart?) chardonnay säger inget särskilt om hur söt eller torr den är, men det tror jag nog alla här på forumet vet.

Ja, en av många komiska formuleringar. Det låter onekligen som om han tror att chardonnay är exempel på en "söt druva". :D
 
SV: Finn fem fel, eller hur många kan ni hitta?

Elvis skrev:
Ja, en av många komiska formuleringar. Det låter onekligen som om han tror att chardonnay är exempel på en "söt druva". :D
Hehe, ja!

En annan riktigt lustig mening är...

"Begreppet champagne används ofta felaktigt för mousserande vin från exempelvis tyska Sekt, spanska Spumante och italienska Crémant."

Här fick han en nationalitet av tre rätt (sekt - tyskt).

De två får väl stå som ett par av de tydligaste felen. Jag tror inte att någon här på forum orkar påpeka allt som skulle behöva korrigeras för att artikeln skall kunna sägas bidra till champagnekunskap. En gymnasieelev utan tidigare kunskap om champagne skulle antagligen kunna prestera likvärdigt om inte bättre efter en föreläsning i ämnet. Nåväl, vissa grejer är väl i alla fall halvsanningar.
 
Toppen