Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Förklaringen till petroleum aromer i bl. a. Riesling

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Låter lovande att de blir mer medvetna om hur man får bort TDN, eftersom det i min (kanske kontroversiella) åsikt är en felsmak som inte ska finnas i vin punkt.
Hur ser du på brettanomyces (stall/skit) och benzylmercaptan (krut/svavel) i exempelvis bårdå och burgånj som också är externa "fel"-aromer. Är dessa också felsmaker som inte ska finnas i vin?

Själv har jag tröskelvärden för alla tre aromerna men tycker bensin, brett och krut kan bidra med trevlig krydda i rätt mängd.:)
 
Last edited:

Ozric

Medlem
Hur ser du på brettanomyces (stall/skit) och benzylmercaptan (krut/svavel) i exempelvis bårdå och burgånj som också är externa "fel"-aromer. Är dessa också felsmaker som inte ska finnas i vin?

Själv har jag tröskelvärden för alla tre aromerna men tycker bensin, brett och krut kan bidra med trevlig krydda i rätt mängd.:)

Nej jag tycker att de kan vara okej i liten mängd.
Som du säger så har man individuella tröskelmängder för allt, och just min tröskel för bensin/gummi i vin är noll. ;)
 
Toppen