Första besök i Bordeaux

Diskussion i 'Resor' startad av Oscaro, 8 januari 2020.

 1. Oscaro

  Oscaro Medlem

  Ska åka till Bordeaux för första gången i påsk och vill gärna besöka några gårdar. Tar tacksamt emot tips på gårdar som är värda att besöka, kommer bo nära Bourg men kan åka runt en del. Har även tänkt köpa hem några lådor så besöker gärna några som säljer en del kul.
  Vet inte heller om mycket är stängt över just påsken, men planerar att vara där i varje fall en vecka så bör inte vara något problem.
   
  JakobZ gillar detta.
 2. Länge sedan jag var där 2003 och 2005, men då fick vi det absolut trevligaste besöket på Cos d'estournel och fick gå runt i deras enorma källare bl.a. Sen var Gazin trevligt för personligt bemötande av ägaren som tog sig ordentligt med tid. Även Marbuzet liknande men Gazin andades historia. Vi besökte mängder med slott och dom allra flesta hade bra besök. Några andra jag har positiva minnen från är Siran, Giscours, Leoville Poyferre, Pontet-Canet, Branaire-Ducru. Några som var lite tristare eller stelare som jag minns var Mouton, Palmer, Chasse-Spleen, Pichon Lalande. Kan också vara värt att gå in på Maison du vins som representerar o informerar om regionens viner. Trevligt folk, får prova massor o kan även köpa dom, åtminstone var det så på den i Sauternes. Glöm inte att ta en trevlig vinlunch i St Emilion och ha det bäst!
   
 3. Oscaro

  Oscaro Medlem

  Cos d'estournel har jag faktiskt bokat nu, men osäker på övriga. Gillar pontet-canet så ska nog kontakta dem också, sedan funderar jag på att ta mig till sauternes. St Emilion känns givet!
   

Dela sidan