Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

河豚 𓆡 FUGU, Blåsfisk

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
En naturlig delikatess i Japan. Är en vinterdelikatess och i afton åt vi säsongens första godbitar.

Hur gott är det?
Som en mix mellan alligator-kyckling-catfish med fokus på mild fisksmak och umami. Bra textur och smälter i munnen.

Kan man dö av det?
Absolut! Finns rejäla mängder nervgift i dessa firrar och man bör nog undvika att äta av fiskar tillredda av muppar som saknar certifikat.

Är det dyrt?
Självklart! Men, det varierar mellan restauranger.

Vad åt ni i afton?
PXL_20241226_091914762.jpg

Först ut en sallad med sås på kattfisklever (havets foie gras) och ponzu för att inrama de fantastiskt tuggvänliga hudstrimlorna av blåsfisken. Perfekt al dente!

PXL_20241226_093912925.jpg

Sen fick vi deep fried blåsfiskkött. Otroligt gott!

Vi hade otur med de sakkar vi beställde in - ingen i vår smak. Men ölen var god.
 
Toppen