StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
En naturlig delikatess i Japan. Är en vinterdelikatess och i afton åt vi säsongens första godbitar.
Hur gott är det?
Som en mix mellan alligator-kyckling-catfish med fokus på mild fisksmak och umami. Bra textur och smälter i munnen.
Kan man dö av det?
Absolut! Finns rejäla mängder nervgift i dessa firrar och man bör nog undvika att äta av fiskar tillredda av muppar som saknar certifikat.
Är det dyrt?
Självklart! Men, det varierar mellan restauranger.
Vad åt ni i afton?
Först ut en sallad med sås på kattfisklever (havets foie gras) och ponzu för att inrama de fantastiskt tuggvänliga hudstrimlorna av blåsfisken. Perfekt al dente!
Sen fick vi deep fried blåsfiskkött. Otroligt gott!
Vi hade otur med de sakkar vi beställde in - ingen i vår smak. Men ölen var god.
Hur gott är det?
Som en mix mellan alligator-kyckling-catfish med fokus på mild fisksmak och umami. Bra textur och smälter i munnen.
Kan man dö av det?
Absolut! Finns rejäla mängder nervgift i dessa firrar och man bör nog undvika att äta av fiskar tillredda av muppar som saknar certifikat.
Är det dyrt?
Självklart! Men, det varierar mellan restauranger.
Vad åt ni i afton?
Först ut en sallad med sås på kattfisklever (havets foie gras) och ponzu för att inrama de fantastiskt tuggvänliga hudstrimlorna av blåsfisken. Perfekt al dente!
Sen fick vi deep fried blåsfiskkött. Otroligt gott!
Vi hade otur med de sakkar vi beställde in - ingen i vår smak. Men ölen var god.