Georgiska viner

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 6 maj 2008.

 1. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  Idag var jag på den Georgiska ambassaden för ett möte med ambassadören himself. En väldigt trevlig man som var genuint upprörd på Systembolaget och som inte kunder förstå tänket. Han hade haft några möten med Anitra Steen, och det var tydligen som att tugga aluminiumfolie hävdade han.

  Nåväl, det var inte det som var den huvudsakliga anledningen till att vi var där, utan det var för att han ville få oss att prova Georgska viner så att vi skulle börja importera och sälja dessa guldkorn!

  Nåväl, ett av vinerna, med det hippa namnet "Ojaleshi", beskrevs av ambassadören på ett positivt sätt med att det var hemmasonen Josef Stalins favoritvin.

  För den som är intresserad så är det ett "red semi-sweet wine" och, liksom Stalin himself, beskrivs vinet som "light and harmonious".
   
 2. anders

  anders Medlem

  SV: Georgiska viner

  Han borde ha lärt sig av Moldaviens monter att det är MYCKET smartare att ställa en kalaspingla att sköta vinet istället för en gammal dammig ambassadör. Jag kan bara tänka mig hur Krugs inlägg hade varit formulerat om han hade snackat vin med en pingla istället... ;)

  En diplomat är en person som tänker efter två gånger innan han säger ingenting. - Winston Churchill (vill jag minnas)
   
 3. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  SV: Georgiska viner

  Ja jävlar, hade det varit en pigla och inte en medelålders man som läste politik i Moskva under CCCPtiden så hade jag kunnat säga att det nog var det gottaste jag någonsin druckit.
   
 4. Mysonoxen

  Mysonoxen Medlem

  SV: Georgiska viner

  Jag har druckit diverse georgiskt bl.a pa restaurang Saslik i Helsinki.
  Inget har dock impat pa mig.
   
 5. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  SV: Georgiska viner

  Jag kan idag, efter att ha provat de tidigare nämnda georgiska vinerna, ärligt säga att jag förstår Stalin och hans omfattande folkmord. Efter att ha druckit detta så blev man i mångt och mycket både ledsen och deprimerad. Våld är alltid en väg ut.
   
 6. anders

  anders Medlem

  SV: Georgiska viner

  Till skillnad från Larsson och hans i-landsproblem på flyget till Långtbortistan så har du mina fulla sympatier för vad du har utstått. Må en riktigt bra pava ramla i ditt knä å det snaraste!
   

Dela sidan