1. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

  Ska till Girona i maj. Någon som har tips på trevliga restauranger och tapasbarer i Girona. Inte fine-dining eller där det krävs klädsel typ kostym.
   
 2. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

  Forumet brukar tipsa om det mesta. Ja nästan så att intrycket blivit att det varit representerat över allt på klotet. Jag verkar ha hittat en plats där ingen varit eller har några åsikter om.
   
  Trydebull och thunberg gillar detta.
 3. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  Skönt att du kommer med en fullständig redovisning efter resan så vi andra vågar oss på ett besök i området ;)
   
  Sonderlese gillar detta.
 4. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

  Självklart blir det så. Startar med cykling från Girona ut till kusten, därefter 5 cykeldagar för att sista dagen återvända till Girona.
  Jag fyller själv år en dag. Dagen efter sonens flickvän och ytterligare en dag senare vår dotter.
  Tänkte därför starta med restaurangbesök i Girona.
  No fine-dining! Bara vanliga enkla men hyfsade restauranger. Så i juni ska jag berika forumet med detta. Google verkar för en endaste gång veta mer än forumet finewine :oops:
   
 5. chambertin

  chambertin Medlem

  Ingen erfarenhet alls av området tyvärr men brukar nästan alltid använda mig av Michelins online-tjänst och filtrera på Bib-gourmand eller de andra enklare stjärnlösa etablissemangen. På så sätt slipper man dom värsta stolpskotten utan att för den skull hamna på fine-dining.
  https://www.viamichelin.fr/web/Rech...ies=41.8751851,2.5515747:42.0870127,3.0957413
   
  Trydebull, Omar Khayyam och thunberg gillar detta.
 6. Essle

  Essle Medlem

 7. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

 8. Jesper

  Jesper Medlem

  Jag har varit en hel del i "området" (Katalonien) och främst med bäring på kustområdet, men även i Girona. Det har framför allt blivit fine dining, vilket även gäller Girona (där jag bl.a besökt El Celler de Can Roca).

  Detta sagt; om du cyklar ut till kusten (från Girona) till Roses så finns det en fantastiskt bra enklare fiskrestaurang där som heter Rafa's (lite info från mitt besök där: https://blog4foodies.com/2013/08/01/rafas/) som jag verkligen kan rekommendera.

  Roses i sig är inte så mycket att se (känns som en gammal Brittisk badort) MEN om du sedan har MTB (och inte racer...) så är det fint att cykla gusvägarna från kusten (vid Roses) mot Cadaqués. På denna vägen så kommer du finna många fina badställen och kusten är enligt mig väldigt fin här (du kommer även på denna vägen passera gamla El Bulli). Väl i Cadaqués, som till skjillnad från Roses, verkligen är sevärd (bl.a Salvador Dalis bostad som är öppet för allmänheten) så kan du äta bra och gott på Compartir (som drivs av El Bullis fd tre chefskockar) och som är en informell restaurang som jag gillar mycket (https://blog4foodies.com/2013/07/20/compartir/).
   
  Sonderlese, Trydebull, glenn_peter och 4 andra gillar detta.
 9. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

  Så är vi då i Girona. Lång dags för mot natt startade kl 04 för att ta sig mot Landvetter. Ikväll blev det Pintxos på Txalaka. Star rekommendation för maten och servicen. En mycket trevlig cava, Gramona Imperial Gran Riserva 2013 Brut för 26 euro. De andra ganska enkla viner med en viss charm. Hit går en för maten. Den här gången fastnade den inte på bild. To be continued........
  8EDF6AB6-CA74-4275-B791-9DCD03D53DFA.jpeg
   
 10. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Helt enig! Gramona är väldigt prisvärda.
   
 11. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

  49B21385-0497-46B4-930B-9334E547A948.jpeg Lunch idag. Enkelt och okomplicerat. Riktigt god mat och en spännande vinlista.
  Besök gärna Placa del VI 7 om du har vägen förbi Girona.
   
  glenn_peter och Mattias Schyberg gillar detta.
 12. JC:s Vintankar

  JC:s Vintankar Bloggare

  Divinum en restaurang vi verkligen kan rekommendera om du vill smaka maträtter utanför boxen.
  Stingrocka, pigtail och blomsallad ingick i vår meny. Väldigt goda viner. Gramona III Lustros tillhör de bästa cava vi druckit. Xarel lo Pairal är en lättsam, mineralrik och packad med ljuvliga sommaräpplen.
  Gran vos på Cabernet Sauvignon och Merlot får avsluta en härlig.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan