Gran Canaria - går det att hitta bra viner?

Diskussion i 'Resor' startad av kalle303, 2 november 2014.

 1. kalle303

  kalle303 Medlem

  Åker på en veckas semester i januari och har noll koll på producenter från ön. Men någon som har erfarenheter? Tack på förhand.
   
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Låter som en trevlig resa. Har dålig koll, men här finns lite information om vinregionen (och dess viner en bit ner på sidan) som möjligen kan hjälpa till.

  Verkar vara kul viner att testa!
   
 3. chambertin

  chambertin Medlem

  Inte några erfarenheter från Gran Canaria direkt men drack den här klart godkända röda från El Hierro för några år sedan:
  http://www.finewines.se/threads/spanska-viner.118/page-13#post-35859
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 4. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Har provat mig igenom de flesta av arkipelagens bodegor och tveklöst är Lanzarote bästa ö, med Tenerife och El Hierro en bit bakom. Själva GC är mediokert.
  Testa El Grifo för röda från Lanzarote, eller La Geria. För vitt, testa Bodega los Bermejos. De gör fina torra, halvtorra och söta Malvasía.

  Från Tenerife är Viña Norte bäst, och de gör en del stabila röda. De enklare produceras med maceration carbonique, de dyrare säljs äldre och färdiglagrade.

  Samtliga ovan nämnda finns i de större stormarknaderna på Gran Canaria. Bästa sortiment har de två butikerna el Corte Ingles (deras specialavdelning Club Gourmet) i Las Palmas. Men även Carrefour har ett hyfsat sortiment. Den överlägset bästa vinbutiken på ön är Sublime, ligger i Meloneras köpcentrum. Väl värd ett besök, drivs att ett syskonpar som är riktiga entusiaster och seriösa vinhandlare med temperaturkontroll etc.

  Tips på var du ska handla beror förstås lite på vart du ska bo på ön. Hör av dig ifall du vill ha mer info.
   
  Elvis, kayaker, Mattias Schyberg och 1 annan gillar detta.

Dela sidan