I augusti lanserade vi en ny BdB från Henri Giraud, Aÿ. Champagnen är vinös och har inslag av mineral, citron, blommor, vit persika, gröna äpplen och nougat. Ekfatslagringen bidrar till att vinet känns runt och fylligt. Moussen består av fina, lekande bubblor. Det här är en mycket elegant och komplex champagne som du gärna kan servera vid ungefär 12 grader för att få fram komplexiteten. Då blir även ekfatstonen tydligare. Syran är mycket frisk i attacken, men balanserar snabbt mycket bra med frukten. Eftersmaken är lång och frisk.
10 % av vinet (den andelen som kommer från AŸ Grand Cru) har lagrats i ekfat, i övrigt har vinet legat i ståltankar. Tid på jästfä llning: 24 månader. Årlig produktion 15.000 flaskor.
Artikelnummer 70491. Pris: 399 kr (BS)
(Giraud gjorde tidigare en BdB som heter Esprit, men den produceras inte längre).
10 % av vinet (den andelen som kommer från AŸ Grand Cru) har lagrats i ekfat, i övrigt har vinet legat i ståltankar. Tid på jästfä llning: 24 månader. Årlig produktion 15.000 flaskor.
Artikelnummer 70491. Pris: 399 kr (BS)
(Giraud gjorde tidigare en BdB som heter Esprit, men den produceras inte längre).