Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Hjälp med vin till middag.

Clara67

Medlem

Mattias Schyberg

Administratör
Hej på er alla vinkunniga, har nyligen fått smak för vin och mat och önskar hjälp med att hitta rätt vin till nästa helgs bjudning!
Förrätt
http://alltommat.se/recept/kantarellsoppa-med-farsk-mejram/

Huvudrätt

http://alltommat.se/recept/boeuf-bourguignon-klassiskt-langkok-med-mycket-smak/

Samma vin i som till? Jag har för mig att man som regel inte rekommenderar det, eller är det kanske det man gör? Minnet är bra men kort. :)
Lite valfritt mousserande till soppan och valfritt rött (pinot noir brukar vara extra bra enligt skolboken) till grytan röstar jag på. :)
 

Wintermute

Medlem
Soppan verkar inte vara så buljongig, annars hade jag kanske gått på en torr Sherry. Men bubblor är förstås alltid gott. Min gissning är att någon extra brut borde funka.
Côte du Rhone tycker jag funkar bra till bourguignon.
 
Hej på er alla vinkunniga, har nyligen fått smak för vin och mat och önskar hjälp med att hitta rätt vin till nästa helgs bjudning!
Förrätt
http://alltommat.se/recept/kantarellsoppa-med-farsk-mejram/

Huvudrätt

http://alltommat.se/recept/boeuf-bourguignon-klassiskt-langkok-med-mycket-smak/

Samma vin i som till? Jag har för mig att man som regel inte rekommenderar det, eller är det kanske det man gör? Minnet är bra men kort. :)
Jag tycker du kan ha litet enklare vin i än till boeufen. Jag brukar tänka att vin i köttgryta ska vara fruktig, bra syra och inte för mycket fatlagrad karaktär. Instämmer med föregående talare att pinot noir eller Cotes du rhone är goda viner till en boeuf. Men tycker också att det brukar vara en tillåtande gryta så många olika sorters rödvin är gott till.
 

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Till soppan skulle jag prova med en chenin blanc om man inte vill gå på bubbelspåret.
Kan bara hålla med övriga angående grytan, Côtes du Rhône.
 

Bearman

a´lea iacta est iterum
Håller med om Côtes du Rhône till huvudrätten. Hade dock valt Riesling till förätten. Finns många bra från Tyskland från årgång 2015 och 2016.
 
Toppen