Hund?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Elvis, 27 juni 2015.

 1. Elvis

  Elvis Medlem

  Jag blev erbjuden att gå till en koreansk restaurang i Seoul och äta hund tillsammans med några koreanska vänner häromdagen men jag fegade ur på grund av något slags dubbelmoral kring djuretik. Jag har hört att hundar slås och stressas precis före slakt eftersom adrenalinet gör köttet mer välsmakande och det gör mig tveksam men å andra sidan behandlas väl inte grisar särskilt väl i svenska slakterier heller.

  Är det någon som provat hund? Är det gott? Jag åker till Seoul regelbundet så det går fler tåg.
   
  Helen gillar detta.
 2. chambertin

  chambertin Medlem

  Skall väl egentligen heller inte moralisera över detta och i princip så tycker jag väl att det är lika ok att äta hund som ngt annat djur förutsatt att de är uppfödda för just det syftet. Har ätit det en gång (utan att veta om det, värdarna berättade efteråt) och det var väl ingen sensation. Precis som för dig så var det i Korea men i början av 90-talet för min del.

  Sen blir man ju kanske inte så sugen på just hund efter att ha sett bilderna från Kina, men nu är ju Korea inte Kina förstås.
  3441309_854_480.jpeg
   
  Helen gillar detta.
 3. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Var på hundrestaurang i Hanoi och åt en sjurätters hundmeny som tillagades bokstavligen från svans till nos enligt liknande filosofi som på Djuret i Stockholm fast med en avsevärt lägre standard på etablissemanget.
  Första förätten var en hundsvanssoppa som inte var så tokig även om jag hade föredragit att de hade varit nogrannare med att avlägsna pälsen men övriga rätter var i mitt tycke inte särskilt roliga och hundfilén har en ganska "svettig" och otrevlig karraktär och är inget jag längtar efter att smaka igen.
  Att ägarna till restaurangen även hade en egen hund som sprang runt och hälsade på folk i lokalen gjorde därtill saken lite mer bizarr.
  Vi hade även den dåliga smaken att äta hund fel tid i månaden vilket anses bringa olycka, infertilitet och annat sattyg även om jag kan inte påminna mig att jag märkte några föjdeffekter.
  Äter man istället hund när månen står på rätt plats på himlen skall man dock få ett jäkla fjong i grejjerna, tur i spel och kärlek och allt möjligt annat enligt de lokala hundätarexperterna.

  Var även i Kina och Tibet på samma resa och passade då på att äta diverse ormar, daggmaskar, maggotar, honungsbin, syrsor fladdermöss och andra mystiska kryp... En del gott, en del, eh, inte så gott...

  Värst var nog när jag bodde i Kampong Cham provinsen i Kambodja där deras lokala specialitet är friterade tarantella-spindlar, men där bangade jag faktiskt ur. Gillar inte spindlars utessende jättemycket, hade kanske smakat om de hade filéat dem först och inte bara lagt hela spindeln på en tallrik...

  -Fasen jag kanske ska starta en konkurrerade mat-tråd till @StefanAkiko lyxsvullartråd som bara recenserar udda restauranger i tredje världen som serverar kräldjur och kryp?
  Problemet är väl att de sällan bjuder några imponerande vinlistor på sådana ställen även om de säkert är helt okej med BYOB förutsatt att man tycker det är en bra ide att släpa en ryggsäck full med vin genom diverse jungler...
   
  Jos, Crist(al)ian 77, kayaker och 7 andra gillar detta.
 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Märkligt, säger man inte precis tvärtom med grisar? D.v.s. att köttet smakar sämre om de utsätts för en längre period av stress före slakt? Den stressen har väl i och för sig mest med transporten att göra. Fast om detta påstående har med fakta att göra eller är myter spridda av veganska djurrättsaktivister med palestinasjal vet jag inte.

  Systembolaget erbjuder f.ö. de röda vinerna Smart Dog (Portugal/Alentejo, finns även på box), Longue-Dog (Languedoc...) och det dyrare The Dog Strangler (Barossa). Sitter pälssmaken kvar efter måltiden kanske man kan rekommendera Mackmyras Vit hund som digestif för att rensa rören. (Den sistnämnda är väl en av de produkter som drabbats av SB:s etikettscensur, har för mig att de hade tänkt att skriva "Vit hund sitter alltid fint" på den, men den humorn hade inte de politiska kommissarierna.)
  För övrigt är Esgana Cão = hundstryparen ett alternativt namn på både Sercial och Touriga Franca.
   
  chambertin, kayaker, Helen och 1 annan gillar detta.
 5. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  -Får bara vara glad att det inte var katt jag åt för då hade jag kanske tvingats till att dricka en Gato Negro på treliterbox...

  Nästa gång jag äter apa så får det väl således bli lite tyskt gin á la Monkey 47... Det finns verkligen en dryck för varje tillfälle på vårt fantastiska monopol...
   
 6. Elvis

  Elvis Medlem

  Jag vet inte men påståendet kommer från en hundätande korean. ;)
   
 7. kayaker

  kayaker Cyklist

  Ett vin från Villa Canestrari borde kunna funka också.
   
 8. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Då går det ju inte att låta blir att klistra in lite från Youtube... :)

   
  Vino fino gillar detta.

Dela sidan