Bild 1
Grön: torkade småfiskar. Riktigt goda att doppa i majonnäs som man spetsat med några korn riktigt vass chilli. I mitt hushåll kör vi med BirdEye.
Gul: högkvalitativt grönt te. Sencha av högsta kvalitet.
Röd: torkad tång, men inte helt torr. Lätt sötad och syrlig. Innehåller jod. Gott till ssk saké. Funkar även som godis till barn.
Blå: osembei, riskakor med sojasås på och svarta bönor i. Passar grymt bra som tilltugg t whiskey.
Lila: torkad, strimlad/riven bläckfisk. Perfekt till öl och andra "pubdrycker"
Rosa: salladsdressing med japansk umami-smak. Lyfter vilken grönsallad som helst. Passar grymt bra med rött vin till.
Orange: "jagariko", ett av japans mest populära chipssubstitut. Friterade Potatisstavar.
Svart: skivade, rökta bläckfiskkroppar ("squid"), perfekt till pubdryck.
Vit: umeboshi
Brun: nori för att sprida ut på riset efter servering (helst med träsked, VÄLDIGT frustrerande). Lite som att man river parmesan över pasta eller maler svartpeppar över falukorv eller smular oregano över Felix pizza.
Bild 2
Röd: crunky med tesmak - grön choklad
Gul: kitkat med jordgubbssmak - rosa choklad.
Grön: umeboshi
Blå: japansk version av katrinplommon
Orange: arufååtå - mjölkchoklad på små kex och med liten sälta.
Svart: umeboshi
Vit: pocky - chokladgodispinnar, finns ett 15-tal olika smaker. Minst. Detta är originalet.
Rosa: umeboshi
Allt är verkligen gott!