JZJ - pop-up restaurang lördagen 28 mars.

Diskussion i 'Aktiviteter, provningar och vintjänster' startad av Jimmy Forsman, 9 februari 2015.

  1. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    JZJ - Pop-up restaurang lördag 28 mars.

    Mars är ganska mycket en skitmånad. Den bidrar inte till speciellt mycket mer än att vara en månad man måste ta sig genom för att komma till april. För att fira att månaden snart är över kommer vi att göra ett nytt försök på en liten pop-up restaurang (den här gången har vi kollat så vi inte lägger den i något skollov).

    Vi är Zvonko Sokcic, allmän krog- och vinlegend, knappt hemmavarande världsresenär och allmänt trevlig typ; Janne Holopainen - välartad kock på Roffes, vinälskare och riktigt matnörd på alla sätt och vis och så Jimmy Forsman - ganska anonym, gillar ord och skumpa.

    Vi träffas klockan 17:00 på en plats som presenteras senare. Det kommer att vara i Stockholm, hyggligt centralt. Vi börjar med lite skönt bubbel och världens bästa tillbehör till champagne - lättsaltade chips och löjromsdipp.

    Sen åker vi.

    Vi kommer att köra fem rätter - från ostron och hummer via duva och kossa till ost och dessert. Det kan förekomma massor med tyffel. Det kan också finnas lite anklever inblandat. Stora skivor gammal, välhängd kossa… Det kommer att bli fantastiskt gott.

    Vi har totalt 20 platser. Vi kör bara om det blir fullbokat.

    Anmäl intresse genom att maila till jimmy.forsman@gmail.com

    Datum och tid: 17:00 lördagen 28 mars.

    Plats: Stockholm, plats meddelas vid bokningsbekräftelse.

    Pris: 2500 kronor per person.

    Platser: 20. Anmäla görs till angiven mailadress. När samtliga platser är bokade får du ett bekräftelsemail och du bekräftar din plats genom att sätta in 2500 kronor på angivet kontonummer.

    Anmälan är bindande.
     
  2. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Äre Zvonko som kockar eller du ?
     
  3. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    En ytterst relevant fråga. Det är Zvonko och Janne som står för lejonparten av kockandet. Jag får väl vara med på något hörn som 3e commis.
     
  4. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    Nu har vi bara ett par platser kvar och kommer att köra i vilket fall som helst.

    Vi har satt en härlig meny som ser ut så här:

    Välkomstdrink och tilltugg
    Chips, skumpa, löjromsdipp. Enkelt och löjligt gott.

    Ostron och Lobster roll

    Två gånger vitt

    Någonting att rensa smaklökarna med

    Duva rossini med ohemulska mängder anklever, tryffel och grislägg.
    2 x pinot

    Spansk kossa med sås. Enkla tillbehör där köttet och vinet står i fokus.

    3 x kraftigare, roligare rött

    Ost och madeira

    Coupe Colonel.

    Vinerna börjar falla på plats, men vi vill inte släppa för mycket i förväg. Vi kan dock garantera att du inte kommer att gå ifrån kvällen hungrig eller törstig. Och för den hugade spekulanten på efterkrök så kommer både AG och Dovas ligga inom lätt krypavstånd.

    Kan meddela att vi kommer att köra winston 02 istället för sorbet för att rensa smaklökarna och att jag ska iväg nu på lunchen och scouta efter lite gamla jänkare till kossan.

    Om någon är sugen så hör av er.

    //J
     
  5. Helen

    Helen Medlem

    Herre jesus vad det låter gott!
    Detta är min typ av mat, hmmm ska kanske fråga gubben min om han är sugen på en afton bland ungdomar :)
    2500 kr per huvud är ju ett tramsigt billigt om jag jämför vad jag fick i måndags på en speciell pop-up restaurang, där vi fick stå upp i 3 1/2 timmer och äta med händerna.
     
    chambertin, magnum och Jimmy Forsman gillar detta.
  6. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    Antar att du menar Fävikens spektakel, Missnöjd ? hur var maten ?
    Låter inte för spännande att få stå upp i 3 1/2 timme.
     
    KockJohan gillar detta.
  7. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    Faaan vad gott det verkar, tårögd att jag inte kan komma loss !
     
    Jimmy Forsman gillar detta.
  8. Helen

    Helen Medlem

    Jag ska knåpa ihop en reflektion senare, men jag önskar att jag hade veta innan att vi skulle få stå 8 pers runt ett ståbord i många timmar för då hade jag tagit på mig gymnastikskorna istället för högklackat, min rygg lider fortfarande trots mina feta ben så är inte min kropp byggd för att stå och äta matskedsstora mumsbitar med handen i över 3 timmar.
    Nu ska vi inte fördärva denna tråd ;);)
     
  9. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    Tre platser kvar i detta nu. :)
     
    Helen gillar detta.
  10. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    Sådär ja, sista vinerna och maten på plats:


    Meny och laguppställning lördagen 28 mars.

    Uppsamling
    Chips med löjromsdipp
    J.L Vergnon Confidence 2007

    Ostron Rockefeller & Lobster roll
    Sandhi Chardonnay Rita’s Crown 2012
    P.Y Collin-Morey Chassange Montrachet, La Maltroie, Premier Cru 2009 magnum

    Duva Rossini med anklever, tryffel och sås. Serveras på fläsklägg.
    Littorai Hearsh Vineyard pinot noir 2012
    George Ceremonial Vineyard pinot noir 2012

    Någonting fräscht.

    Spansk, väldigt välmörad och smakrik kossa med tillbehör. Typ sås.
    Seghesio San Lorenzo Zinfandel 1999 magnum
    Forman Cabernet Sauvignon 2005
    Philip Togni Cabernet Sauvignon 2005

    En bit ost
    Barbeito Malvasia 2000

    Världens bästa dessert

    Mvh,
    Jimmy, Zvonko och Janne.
     
    Ola Björklund, Helen, Jos och 2 andra gillar detta.
  11. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  12. Jonas Rydgren

    Jonas Rydgren Medlem

    Det lät intressant. Det är beklagligt att man är lantis...
     
    Jimmy Forsman gillar detta.
  13. chambertin

    chambertin Medlem

  14. Jos

    Jos Medlem

    Jimmy, får man boka två platser till nästa gång?
     
  15. Jos

    Jos Medlem

    Jag tar den något långa svarstiden som ett "tveksamt" @Jimmy Forsman :)
     
    magnum och Skumpagne gillar detta.
  16. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    Kan ärligt säga att jag inte har sett den här tidigare, men nu så. Jovars! Det ska väl gå bra! Skriver upp dig på dödsl.. Jag menar prospectlistan!
     
    Jos gillar detta.

Dela sidan