Klein Aux Vieux Remparts 1990.

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Alexander Söderberg, 24 december 2019.

 1. Hej!
  Är det någon som vet något om denna flaska? Är den ok fortfarande, kan den lagras längre, har den något värde, etc? Jag har försökt hitta information på internet men kan tyvärr inte hitta något rörande denna årgång.
  Tacksam för svar!
  / Alexander.
   

  Bifogade filer:

  Omar Khayyam gillar detta.
 2. Ludvig

  Ludvig Medlem

  Hej!
  Hittar inget om 1990 men i CT finns dock 1998, vinet förefaller ha en lagringshorisont på 10-12 år om man ska dra alla årgångar över samma kam. Ser kork och nivån i flaska OK ut går det kanske att dricka men vinet borde ha avnjutits till millenieskiftet eller kort därefter. När det gäller värdet ligger det på cirka 100-150 kronor för senare årgångar.
   

  Bifogade filer:

  Last edited: 25 december 2019
 3. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Producenten är helt obekant för mig, men min schablonuppfattning är att 1990 är före det började produceras seriös Pinot Noir i Alsace; det är nog i huvudsak ett fenomen från 00-talet. (I forna tider var det väldigt svårt att avgöra om en Alsace-PN var röd eller rosé.) Förvisso är 1990 en bra årgång i hela Frankrike, med bra druvmognad, och etiketten indikerar att det är ett vin producerat med seriösa avsikter eftersom det står om 2,5 år i barriquer och ett angivet antal flaskor. Det finns dock stor risk att detta betyder att det är ett seriöst överekat vin (om faten var nya är detta en tuffare ekregim än vad toppviner i Bourgogne utsätts för) som dessutom är för gammalt. I bästa fall är det drickbart.
   
  thunberg, Ludvig och Patrik Sellin gillar detta.

Dela sidan