Köpa en låda bordeaux

Diskussion i 'Vin' startad av Jesper Jarnehäll, 10 maj 2020.

 1. Jag hade tänkt mig att köpa en låda bordeaux varje år för lite längre lagring.. Vilka sidor rekommenderar ni att jag kollar in? Både utbud och pris så klart
   
 2. Silenos

  Silenos Medlem

  Om det är lite dyrare bordeaux, annars också egentligen, du är ute efter så kan det vara en god idé att skaffa betalversionen av Wine-searcher. Den kostnaden har ofta betalt sig vid köp 1. Själv använder jag https://www.wein-diehl.de och https://www.aux-fins-gourmets.de , när jag är i bordeaux-tagen.
   
  Last edited: 10 maj 2020
  Jesper Jarnehäll gillar detta.
 3. Michael_M0!

  Michael_M0! Medlem

 4. m_trobeck

  m_trobeck Ständigt sökande. Rotlös.

 5. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

 6. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  Har gjort det och det funkade bra DÅ, men det var 2016. Har varit inne på sidan och förvånats hur lite den har uppdaterats. har känts skakigt.
   
  Last edited: 10 maj 2020
 7. lukastollig

  lukastollig Pudelfantast

  Jag har de senaste dryga 10 åren handlat mest från firmor i UK, ev. Berry Bros, Fine & Rare och Farr Vintners för bättre Bordeaux (och Bourgogne) De kan också lagerhålla lådorna åt dig mot en förhållandevis rimlig peng. Dock är det ju Brexit tider och osäkert hur det kommer att se ut framöver. Där har du i alla fall ett närmast obegränsat utbud, också på äldre årgångar, om du inte vill vänta 10+ år. Nackdelen är rätt höga kostnader för hemtransport men om man väntar tills man samlat på sig en hög viner blir det ändå inte mycket per flaska.
   
 8. Michael_M0!

  Michael_M0! Medlem

  Jag handlade där för något halvår sedan. Det var absolut inga problem.
  Dock så tog det 4-5 veckor för att få hem leveransen.
   
  Crist(al)ian 77 gillar detta.

Dela sidan