Kylaggregat för vinkällare

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Karl, 3 april 2012.

 1. Karl

  Karl Medlem

  Vilket aggregat anser ni vara bäst? Jag har hittat Norcool CU 450 Split på nätet. Är det någon som känner till detta. Verkar det bra till bra pris? Jag antar att man, med ett split aggregat, bara behöver göra ett mindre hål i väggen till vinkällaren vilket skulle vara ett plus i mitt fall.
   
 2. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  Norcool ska vara bra. Har en vän som har denna och är nöjd. Specialisten på vinkällare är väl annars Helen här på forumet
   
 3. Pean

  Pean Medlem

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  Hej

  Har själv ett franskt (även om det heter Winemaster). Hela maskinen sitter inne i vinkällaren. Finns ett företag i Göteborg som säljer det, men det skickades till stockholm utan problem.

  Tycker det funkar bra.
   
 4. Pean

  Pean Medlem

 5. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  Hej,

  Jag har ett Norcool spliaggregat, det var enda lösningen för mig eftersom jag inte kunde ha utsläppsluften i rummet intill källaren (räkna med en hel del värme så helst skall du ha bra vädringsmöjligheter i det rum du har kompressorn). Det kostar lite att få det installerat då du måste använda dig av kyltekniker, ett aggregat som sitter rakt genom väggen är billigare då du slipper kylteknikern. Köp ett aggregat som är för ett något större rum än källaren. Mitt aggregat har fungerat i ett drygt år men då använder jag det inte oktober-april då jag har kallt tillräckligt ändå.
   
 6. Sundbom

  Sundbom Medlem

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  Är det någon som har erfarenhet av att dela av ett rum i en vanlig villa och sätta in kylaggregat och kyldörr? Fungerar det bra? Har tittat på ett Norcool aggregat för 10 000 l.

  Antingen det eller så är det att piffa upp en av jordkällarna på tomten. Först är det en enklare ytterdörr -> luftsluss -> Jordkällare med valvtak.
   
 7. Guayabera

  Guayabera Medlem

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  Jag skulle nog satsa på jordkällaren. Hade tills nyligen en del vin i en bekants jordkällare som väldigt sval (max 9 grader på sommaren och ner mot 4 grader på vintern. Trots att detta måste anses som i kallaste laget har jag varit extremt nöjd med utvecklingen på de flaskor som jag öppnat från den källaren (ca 10 års lagring). Tyvärr har jag ej tillgång till denna källare längre då vännen sålt och flyttat. Jag skulle börja med att köpa en termometer med max och min temp angivet och kolla hur mycket temperaturen varierar under de kommande sex månaderna innan ett beslut tas.
   
 8. Martin Berggren

  Martin Berggren Bad santa

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  +1 på guayabera

  Kan du ha vinkällare utan aktiv kylning så tycker jag du ska välja det.
   
 9. Jos

  Jos Medlem

  SV: Kylaggregat för vinkällare


  Med ringa egen empirisk uppbackning tror jag ändå stenhårt på att det är just då vinerna blir som bäst, - naturlig långsam årsvis växling mellan 4 och 9 grader. Tänker främst på en egen Pichon Baron -89 som kom från liknande källare och exempelvis Vintomas Dompa -90 från senaste Vinfernot som jag skulle svära på legat i samma sorts miljö.


  Nackdelen är att det tar sån tiiiiid... ;)
   
 10. Sundbom

  Sundbom Medlem

  SV: Kylaggregat för vinkällare

  Tack för input. Då blir det matkällaren/jordkällaren!
   

Dela sidan