StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Kocken från La Rochelle i Sanno har förflyttats till flaggskeppsrestaurangen i Aoyama (Omotesando) eftersom den förre Omotesado-kocken gått i pension. Vi har således också flyttat med. Och ikväll fick vi ett kvitto på det vi gissat oss till:
Med ett starkare team, så kan han leverera MEGA!
Vi valde favorit-negocianten Tardieu-Laurent och deras 2001 Gigondas som måltidsdryck. 93p från mig. Grymt vin med seriös strävhet och bara lagom av Grenachedruvans förfärliga sötma, idag i perfekt mognadsfas (förmodligen minst fem år till) och med fina syror. Ett slags "soldränkt varmt kallklimats grenache" som beskrivning. Gick fint till ALLA serveringarna.
Bara en bild här (fler finns för den sugne på mitt foodie insta):
...att de sedan bjöd på blindprovning i extremsvarta glas gjorde ju inte saken på minsta vis sämre...
En överkyld Beaujolais Nouveau (smurfdruck med smultron, hallon, bär och helt utan ryggrad) som jag omedelbart demaskerade som ett "överkylt enklare rövvin". Medan det andra glaset underligt nog var mer komplext för mig. Min första gissning blev på en bättre Tüsk Riesling BA med botrytis, medan den andra gissningen plingade in i brevlådan: Sauternes med ~10 års mognad: 2004 Coutet, ett jämlrna bra vin, ssk till dagens ostbricka
(Hade jag vetat detta innan, så hade jag valt en sträng Roquefort också...)
Vi lär aldrig återvända till La Rochelle Sanno, tyvärr. Men, det är ju kocken och maten som är #1 då det gäller restauranger. Iaf i vår värld.
Med ett starkare team, så kan han leverera MEGA!
Vi valde favorit-negocianten Tardieu-Laurent och deras 2001 Gigondas som måltidsdryck. 93p från mig. Grymt vin med seriös strävhet och bara lagom av Grenachedruvans förfärliga sötma, idag i perfekt mognadsfas (förmodligen minst fem år till) och med fina syror. Ett slags "soldränkt varmt kallklimats grenache" som beskrivning. Gick fint till ALLA serveringarna.
Bara en bild här (fler finns för den sugne på mitt foodie insta):
...att de sedan bjöd på blindprovning i extremsvarta glas gjorde ju inte saken på minsta vis sämre...
En överkyld Beaujolais Nouveau (smurfdruck med smultron, hallon, bär och helt utan ryggrad) som jag omedelbart demaskerade som ett "överkylt enklare rövvin". Medan det andra glaset underligt nog var mer komplext för mig. Min första gissning blev på en bättre Tüsk Riesling BA med botrytis, medan den andra gissningen plingade in i brevlådan: Sauternes med ~10 års mognad: 2004 Coutet, ett jämlrna bra vin, ssk till dagens ostbricka
(Hade jag vetat detta innan, så hade jag valt en sträng Roquefort också...)
Vi lär aldrig återvända till La Rochelle Sanno, tyvärr. Men, det är ju kocken och maten som är #1 då det gäller restauranger. Iaf i vår värld.