Lagring på display hylla

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Oskar.H, 8 maj 2019.

 1. Oskar.H

  Oskar.H Medlem

  Hej!

  Jag har en display hylla i mitt vinlagringskåp DIVA – DVA180G. När man har sina flaskor på display hyllan så ligger dem inte mer och ingen väska ligger mot korken. Hur mycket skada gör det om de står upp en längre stund gemfört med att ligga ner? Måste man vända/röra på dem nån gång i månaden? Det jag behöver lite hjälp med att förstå.

  Fortfarande rätt ny i detta så har mycket att lära mig. Finns bild så det blir lättare att förstå.

  // Oskar
   

  Bifogade filer:

 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Rimligtvis kan det påverka korken om flaskan blir stående på displayhyllan under riktigt lång tid, men det lär nog kräva en del år gissningsvis.

  Vin med skruvkork har inte det problemet om du har såna flaskor att ställa där?

  En annan enkel lösning är att använda displayen för viner som ska drickas i relativ närtid medan långliggarna begravs djupt in i skåpet. Det är ju dumt att ha sina godsaker för lättillgängliga! :)
   
  vintomas och Wintermute gillar detta.
 3. Poussard

  Poussard Medlem

  Champagne bryr sig inte heller om om de ligger ned eller ej, enligt vad jag förstår, så skruvkork, kapsyl, mousserande (om du tror på den teorin) och i annat fall närkonsumerat och du borde va home safe. Jag har samma ”problem” och jag kör på ovanstående.
   
 4. Oskar.H

  Oskar.H Medlem

  Tack så mycket för svaret. Har två st med skruvkork och de står där redan. Det är helt sant men roligt att se de fina vinerna man har fått tag på. :)

  Men det låter perfekt, hade varit kul att ha lite olika sorters vin där uppe och inte bara rött. Tack för svaret!
   
  Mattias Schyberg och Poussard gillar detta.

Dela sidan