Lanseringsplan 2013

Diskussion i 'Lanseringar från Systembolaget' startad av Anders Landström, 19 juni 2012.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Systembolagets lanseringsplan för 2013 är tillgänglig. Generellt ska utbude och tillgänglighet ökas, fler butiker ska ha ett bredare sortiment, mindre leverantörer ska kunna offerera. Systembolaget svänger enligt min mening för att kunna konkurrera mer effektivt med näthandeln.

  Lanseringsplan 2013

  Som i tidigare lanseringsplan finns vi på forumet med som grupp. Tror dock väldigt få av de som skriver här är över 50 år.

   
 2. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Lanseringsplan 2013

  Om man läser planen så även om den är generell så är den mer positivt skriven än planen 2011. Det visar sig ju bland annat av att Ulf Sjödin skrivit under planen, dvs den har en avsändare. Planen 2011 var anonym.

  Det pratas också mycket om att höja kvalité även om det påverkar priset. Så har jag blivit en monopolkramare, absolut inte men det är bra att med ett monopol att det finns en förändringsvilja. Förändring under galgen, troligen, men att man anställde en MW, Ulf Sjödin ger nog till slut lite genomslag

   
 3. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Lanseringsplan 2013

  Jorå, visst finns det folk i t.ex. 30-40-årsåldern som passar in på denna beskrivning, men tittar du på personer i t.ex. Munskänkssektioner som går på många provningar, inte blinkar att köpa dyrare viner och åker på vinresor, så lär det vara många fler 50+are än under 50. Medan vissa hittar det mer aktiva vinintresset i yngre år (och det kanske är mer dessa som skriver på det här forumet), sker det också en rätt stor "nyrekrytering" till gruppen bland medelålders par, nog ofta folk med hyfsad lön och mer eller mindre utflugna barn. Det är då folk som kanske har druckit goda viner förr, hittat en del favoriter, men sedan går vidare med intresset i medelåldern, börjar gå kurser, åka på vinresor m.m.
   

Dela sidan